Sajtóhírek szerint alvászavarokkal kezelték annak a magyar diákokat szállító busznak a sofőrjét, amely január végén, Verona közelében a szalagkorlátnak csapódott, és teljesen kiégett.

 

Az alvászavarokkal küzdő sofőrt jelenleg is kórházban ápolják

 

A cég vezetője beismerte: az egyik sofőrt egy éve még alvászavarokkal kezelték. Éppen azt, amelyik a tragédia estéjén a buszt vezette. Ő túlélte a balesetet, jelenleg is a Honvédkórházban kezelik.

 

 hirdetes_300x300  

Czakó Tibor elismerte, hogy alkalmazottját 2016 januárjától márciusig azért függesztették fel, és vették le a buszokról, hogy kivizsgálják, mi okozza alvásproblémáit. De mivel szakorvosi és üzemorvosi papírt is bemutatott arról, hogy gyógyult, áprilistól újra engedték vezetni.

 

Arra, hogy a férfi alvás közben nehezebben vette a levegőt, vagy olykor egyáltalán nem jutott oxigénhez, kollégái hívták fel Czakó figyelmét, aki ezért állítása szerint azonnal orvoshoz küldte a sofőrt.

 

A veronai buszbalesetben eddig 17-en vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, továbbá volt diákok, tanárok, és egyikük családja utazott.

 

A buszsofőr súlyos koponyasérülést szenvedett, de túlélte a balesetet. „A férfi állapota lassan javul, de már elkezdett alapszinten kommunikálni. A későbbiekben idegsebészeti műtét vár rá″ – közölte a kórház.

 

Forrás: hirado.hu/teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!