Tovább folytatódik az Új Szó zuhanórepülése. Egyre kevesebben olvassák a napilap nyomtatott formáját.

 

2016 januárjában 18 ezer alá csökkent az Új Szó eladott példányszáma. Ez a második legalacsonyabb mutató az újság történetében (az eddigi legkevesebb eladott példányszám 2015 augusztusban volt, alig 17 827 darab.)

 

A magyar nyelven megjelenő napilap az előző hónaphoz képest (2015. decemberhez képest) 199, míg az előző év azonos időszakához képest (2015. január) 708 példányszámos visszaesést könyvelt el. Összehasonlításként: 2014 decemberében még 500-zal, 2013 év végén 1700-zal több olvasója volt a márciusi parlamenti választások előtt kendőzetlenül a Most-Híd kampányújságjává silányult napilapnak.

 

 hirdetes_300x300  

Bauer Győző akadémikus ezt úgy fogalmazta meg, hogy az Új Szó nem csupán egy párt szócsővé vált, hanem a szlovákiai magyarok nemzeti tudatát rombolóvá is.

 

Folyamatos gondok

 

Az Új Szónak nincs kokurenciája a szlovákiai magyar piacon. az egyetlen magyar nyelven megjelenő napilapként egyre nagyobb gondokkal küszködik.

 

A parlamenti választások előtt nyíltan a Most-Híd pártot támogatta, melynek hatására tömegével hagyták ott az olvasók a napilapot és mondták vissza az Új Szó előfizetését a jóérzésű olvasók.

 

ujszo
Az Új Szó legfrisebb eladott példányszám mutatói. Forrás: mediansk

 

A napilap és a többi sajtótermék mutatóiról a mediansk tájékoztat általában két hónapos késéssel. 2016. márciusára vélhetően tovább csökkent az Új Szó olvasottsáfa.

 

Új Szóval kapcsolatos korábbi cikkeink Ittitt és itt olvashatók.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!