Az elmúlt hétvégén összesen négy hegymászó életét követelte a világ legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest, beleértve Vlado Štrba szlovák hegymászót is.

 

Szombaton Štrbának sikerült 8749 méterig jutnia oxigén palack nélkül, de túl későn kezdett el ereszkedni. A segítségére siető mentőalakulat megtalálta ugyan, de kimentése túl sokáig tartott, és szervezete feladta a harcot. Három napot töltött a halálzónában, súlyos fagyási sérülései voltak a végtagjain, nem lehetett szállítani. (Erről bővebben itt olvashat)

 

Az indiai Ravi Kumar is életét vesztette a Csomolungmán. A huszonéves hegymászónak nem sikerült az ereszkedés, valószínűleg egy 200 méteres zuhanás ölte meg. A mentőalakulatok látták a holttestét, de nem tudták megközelíteni.

 

 hirdetes_810x300  

Az 50 éves, amerikai Roland Yearwood és az 54 éves ausztrál Francesco Enrico Marchetti sem élték túl a hegycsúcs által támasztott kihívást, mindketten meghaltak egy ereszkedés közben.

 

Az idén eddig összesen 6 halálos áldozata van az Everestnek, ebből négy haláleset az elmúlt hétvégén történt tragikus eseményekhez köthető.

 

Teraz.sk

Nyitókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!