Július negyedikén elsőként adtunk hírt arról, hogy bajban van a kétyi egyházi óvoda. Az óvoda épületét a fenntartó – a Kétyi Református Egyházközség – bérli  a falutól. A bérleti szerződés június harmincadikával lejárt, ezért a képviselőtestület megszavazta a bérleti viszony meghosszabbítását.

 

Ezt a polgármester megvétózta. Újra tárgyalták az ügyet és ismét megszavazták a képviselők, de a polgármester még ott az ülésen eltépte az előkészített szerződést.  Molnár Péter polgármester a képviselőtestület döntésének figyelmen kívül hagyásával szeretné felújítani és községi óvodaként működtetni.

 

Az óvodában folyt tovább az élet, a fenntartó ugyanis ígéretet tett a szülőknek, hogy július 14-ig még üzemel az óvoda. Ennek leteltével viszont már az első munkanapon megjelent az óvodánál a polgármester. A történtekről Hajdú Árpád az egyházi alapiskola és óvoda igazgatója számolt be a Körképnek:

 

 hirdetes_810x300  

„Fél nyolcra jöttek a munkások az óvoda épületéhez a polgármesterrel együtt. Mi Fülöp Sándor tiszteletes úrral, aki a fenntartót képviselte, felhívtuk a figyelmüket arra, hogy van egy élő szerződésünk, amit a testület jóváhagyott, tehát jogtalanul hatolnak be az épületbe. A polgármester  nem kommunikált velünk, pajszerrel a kezében a hátsó bejárathoz ment, betörte az üveget, de a rácsos vasajtót nem sikerült kifeszítenie. Mi hívtuk a rendőrséget, állítólag ő is hívta, kijöttek és végignézték velünk együtt az ámokfutást, hogy minden ajtót  – három külsőt és két belsőt – tönkretesz. Eközben elmentem feljelentést tenni, hogy a polgármester visszaél közjogi hatalmával és akadályozza az intézmény működését.

 

Most délután már minden ajtó ki van cserélve, mert előre meg voltak rendelve és most már tényleg ki vagyunk zárva az épületből. Nem adjuk fel, nem tudom, mi fog történni az elkövetkezendő napon, de ami biztos, hogy képviselői kezdeményezésre péntekre rendkívüli ülést hívtak össze ez ügyben.”

 

Az óvodafoglalásról számos videó is készült:

 

A témával még foglakozunk.

 

Körkép.sk

Nyitókép: reprofoto (youtube)

 

További ajánlott írások:

 

Feszült helyzet a kétyi óvoda körül

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!