Horváth Róbert hivatását tekintve katolikus pap, aki jelenleg a dunaszerdahelyi kórház lelkésze. A hívek lelki üdvéért felel. Lelkipásztorként feladata a keresztény értékek képviseletének erősítése.

 

Pap vagy politikus?

 

Horváth Róbert ugyanakkor úgy döntött, mindezek mellett politikusi babérokra is tör, és a vasárnapi szentmise keretében pártpropagandát hirdet. Kendőzetlenül.

 

 hirdetes_300x300  
Horváth Róbert lelkiatya és nagyszombati megyei képviselőjelölt kampányol a vasárnapi szentmisén. Kép: Körkép.sk (reprofoto, youtube)Kép: Körkép.sk (reprofoto, youtube)

 

Számára és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) számára ez láthatóan nem jelent problémát. A felháborodott hívőknek ellenben igen. Közülük többen fejezték ki nemtetszésüket az elhangzottak miatt, egyikük videóval is bizonyította szerkesztőségünknek a pap-politikus elfogadhatatlan viselkedését. Magyarán, hogy szentmisére mentek, de pártrendezvényre érkeztek. A templomban.

 

„Az Isten lélek, és akik őt imádják, lélekben és igazságban kell őt imádniuk”

 

– hirdeti közösségi oldalán Horváth Róbert János evangéliumát.

 

Már csak az hiányzik hozzá, hogy mindezt komolyan is vegye és önmagára is alkalmazza. Ellenkező esetben, mint videóink is bizonyítja, az egyház fekete bárányává válhat, akinek a papi hivatás csak szakma, melynek előnyeivel visszaél saját céljai érdekében.

 

Horváth Róbert lelkiatya és nagyszombati megyei képviselőjelölt kampányol a vasárnapi szentmisén. Kép: Körkép.sk (reprofoto, youtube)

 

A szükséges lépések megtétele innentől kezdve  az egyházi illetékes vikárius atya, nagyszombati püspöki helynök, kanonok feladata, amennyiben meg kívánja őrizni a katolikus egyház hitelét.

 

Körkép.sk/KZS

 

Íme, a videó, illetve az elhangzottak leirata.

 

 

„…mint az, hogy több párt is van. A magyarság több része. Hiszen a párt azt jelenti pars, latinul rész. Igen, a részekben is él a nemzet. Ott is él. De ha egységben …(szerk. megj. nem érthető.) Így ha a kereszténydemokrácia nemcsak a társadalom peremére lenne kiszorítva, hogy ha újra vissza tudnánk állítani – vannak is erre próbálkozások – hogy visszaállítsák ezt a magyar kereszténydemokrata mozgalmat, mint új kis pártban. Hogy újra látható legyen a kereszténység.

 

Hogy ne csak a liberalizmus, a szocializmus és a többi féle izmusok legyenek ott, benne a társadalomban és a pártokban.”

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!