A Smer-SD decemberi közgyűlése a pártvezetés legmagasabb köreiben hozhat változást – mondta Robert Fico kormányfő a Rádio Express Braňo Závodský Naživo című műsorában.

 

A Smer-SD elnöke kifejtette, hogy a decemberi kongresszuson fogadják el a párt szociáldemokrácia szellemiségében megalkotott politikai programját. Fico kijelentette, hogy a pártvezetésben is változások várhatóak.

 

„Igen, úgy gondolom, ami a párt elnökségét és a párt alelnöki tisztségeit illeti, bizonyos változások lesznek”

 

Konkrétumokba nem bocsátkozott, szerinte a részletekről a közgyűlés küldötteinek kell határoznia.

 hirdetes_810x300  

 

„Ahogy  a kor feltételeihez alkalmazkodunk (…) a politikai programmal, úgy alkalmazkodnunk kell  a személyi kérdéseket illetően is”

 

Mondta a kormányfő. Azt nem árulta el, hogy a változások érintik-e Robert Kaliňák belügyminisztert is.

 

„Tőlem már távol áll, hogy valakinek fejét vegyük, és csak utána kérdezzünk”, mondta, hozzátéve, hogy az áfacsalásba keveredett miniszter továbbra is élvezi minden bizalmát.

 

„Egyike a legjobb belügyminisztereknek (…). Nem látom okát, hogy most csak azért lépjek, mert a média és az ellenzék vádaskodik. Amíg nincsenek bizonyítékok, nem lépek.”

 

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy pártja büntetőfeljelentést tett a Smer egykori megyei titkára, Renáta Kolenčíková ellen.

 

„Lépéseket kellett tennünk, mert az említett hölgy olyan kijelentéseket tett, amelyek nélkülözik az igazságot. Kitalált dolgokat (…). Nem adhat valaki interjút egy újságnak és mondhat olyat, ami nem az igazságon alapul”

 

mondta Fico.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Atlas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!