Saját megyeelnökjelöltet állít a soron következő megyei választásokon a Magyar Közösség Pártja Nagyszombat és Nyitra megyében. A Körkép.sk információi szerint erre a legesélyesebb jelöltek az MKP részéről Berényi József és Farkas Iván.

 

Berényi jelenleg Nagyszombat megye alelnöke, az MKP korábbi elnöke, Farkas Iván pedig a párt nyitrai megyei fracióvezetője, Muzsla polgármestere, az MKP gazdasági szakpolitikusa.

 

Ezt kívánja a felelősségtudat

 

 hirdetes_300x300  

„A Magyar Közösség Pártja teljes felelősséggel áll a novemberben tartandó megyei választások kérdéséhez. Annak tudatában, hogy az egyes régiókat érintő legfontosabb kérdések a megyei önkormányzatokban dőlnek el, azon igyekszik, hogy a megyei parlamentekben minél több képviselője legyen, akik a kétségkívül súlyos gazdasági és szociális kérdéseken túl szem előtt tartják a közösségünket érintő és éltető sajátos kérdéseket is.

 

A gazdasági beruházások, munkahelyteremtés, útfelújítások mellett az oktatás és a kultúra felvirágoztatása is elengedhetetlen tényezője nemzetrészünk gyarapodásának, s ezt mindenekelőtt a mi képviselőink hajlandók és képesek felvállalni. Mindemellett az MKP – éppen az említett tények fontosságát tudatosítva – Nyitra és Nagyszombat megyében – saját megyeelnökjelöltet állít a soron következő választásokon”

 

– áll a párt sajtóosztályának nyilatkozatában.

 

Lesz vagy nem lesz MKP – Most-Híd egyezség?

 

A döntés befolyásolhatja az MKP és a Most-Híd lehetséges együttműködését is a közelgő megyei választásokon. Mint ismert, Bugár Béla korábban attól tette függővé a két párt egyezségét, hogy minden magyarlakta járásban egyezségre jussanak.

 

A Most-Híd elnöke egy korábbi nyilatkozatában azt is elárulta, hogy pártja Pozsony és Besztercebánya megyében nem, Nyitra és Nagyszombat megye egyikében ugyanakkor saját jelöltet indít. A Körkép.sk úgy tudja, erre Nagyszombat megyében Gál Gábornak, a Most-Híd frakcióvezetőjének, megyei képviselőnek van a legnagyobb esélye.

 

A Most-Híd pártújságjának tartott Új Szó néhány napja arról írt, amennyiben az MKP Berényi Józsefet indítja Nagyszombat megyében, az lehetetlenné teszi a két párt egyezségét.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!