A szlovák Kereszténydemokrata Mozgalomnak (KDH) fenntartásai vannak a Magyar Közösség Pártjával való esetleges együttműködéssel kapcsolatban.

 

„Nem vagyunk teljesen biztosak az országunkhoz való hűségükben, ezért ezt a döntést nagyon felelősen fogjuk mérlegelni. Ha úgy érezzük majd, hogy minden rendben, akkor nem gördítünk elé akadályt”

 

nyilatkozta a párt elnöke, Alojz Hlina a TASR  hírügynökségnek.

 

Az ősszel esedékes megyei választásokon a két legnagyobb ellenzéki párt, az SaS és az OĽaNO-NOVA számol az MKP-val, de a KDH-val is. Épp ezért, a kereszténydemokraták jelenlegi fenntartásai az ellenzéki összefogást gyengítik.

 hirdetes_810x300  

 

Bár Hlina jelezte, hogy szívesen működne együtt a liberálisokkal és Matovič pártjával, de korábban annak a véleményének is hangot adott, hogy az MKP-val kapcsolatban bizonytalan. Akkor is a párt Szlovákia iránti hűségét vonta kétségbe, de hivatalosan még nem zárkózott el  az együttműködéstől.

 

A KDH egyébként a legutóbbi felmérés szerint bejutna a parlamentbe 6,2 százalékkal (mindössze 0,2 százalékponttal maradva le a Most-Hídtól).

 

Alojz Hlina februárban az Aktuality.sk-nak adott interjúban megjegyezte, pártja szeretné megszólítani Marián Kotleba választóit.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!