A tiszteletlen, gyakran vérlázító karikatúráiról ismert, francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo ezúttal Magyarországon gúnyolódik.

 

A nemrég még az olasz földrengés áldozatain nevetgélő lapban előkerül Trianon, a cigányság, a migráció, a kormány, illetve a szomszédokhoz fűződő viszony. A karikatúrában megjelenik az is, hogy a magyarok a világon szinte mindenkiről azt gondolják, hogy meg akarják őket ölni álmunkban, illetve hogy a gyűlölködés is boldoggá tesz minket, magyarokat.

 

A magyarok utálják északot, délt, keletet és nyugatot

 

 hirdetes_810x300  

Tamás Gáspár Miklós a lapban Trianon témáját feszegeti. A cigiző, hózentrógeres filozófus a képregényszerűen elkészített írásban azt mondja, hogy a terülteink elcsatolása a magyarság legnagyobb tragédiája, ami a jobboldal alapmítoszává vált, ezáltal pedig tulajdonképpen a gyűlölet szimbóluma is, ami okod ad arra, hogy utáljuk északot, keletet, délt, nyugatot, az Egyesült Államokat, az EU-t, az ortodoxokat, a migránsokat és még az oroszokat is.

 

hebdo

 

Természetesen a népszavazás kérdése és az alkotmánymódosítás is szóba kerül az újságban, ahogyan a környező országokkal való együttműködés lehetősége is.

 

screen-shot-2016-10-14-at-12-32-21

 

Hogy miért pont most kaptak a magyarok kitüntetett helyet a hírhedt lapban, azt nem tudni, egy dolog azonban biztos: ha csak mindenkit ennyire sértegetnének, akkor nagy valószínűséggel nem haragudna rájuk a fél világ, és a tragikus 2015. január 7-i esemény sem következett volna be.

 

Forrás és képek: pestisracok.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!