A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Ausztriában, Spielberg-ben vendégeskedik. A sorozat negyedik legrövidebb pályáján nagy csatára volt kilátás az időmérő edzésen, és az érkező eső nagy izgalmakat hozott. Végül a Mercedes brit címvédője, Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak.

 

 

Az időmérő edzés egyik nagy kérdése az volt, hogy sikerül-e összerakni a Mercedes pilótájának, Nico Rosbergnek az autóját aki a harmadik szabadedzésen szenvedett balesetet önhibáján kívül, miután kitört a felfüggesztése és csúnyán összetörte a versenygépét.

 

https://www.youtube.com/watch?v=u38hlQkC0Tg

 hirdetes_810x300  

 

Az első szakaszban is történt egy hasonló eset, ekkor a Torro Rosso orosz pilótája Daniel Kvyjat járt hasonlóan aki túl szélesen vette a célegyenesre ráfordító kanyart és a magas rázókövek miatt kitörte autója hátsó felfüggesztését. Szerencsére komolyabb baja nem történt az orosz pilótának, de ennek ellenére látványos balesetet szenvedett és ez már nem az első eset volt a hétvége folyamán. Az első szakasz legnagyobb meglepetését a Manor újonca Pascal Wehrlein szolgáltatta aki a tizedik helyen jutott tovább a mezőny leggyengébb autójával.

 

Kvyjat balesete:

 

A második szakaszban is a Mercedesek domináltak, de a Ferrari és a Red Bull jól taktikázott és az eggyel keményebb keveréken futották meg a legjobb köreiket, és így a holnapi versenyre gumielőnybe kerültek. Mire a Mercedes vezetősége észbe kapott a második szakasz végén elkezdett szemerkélni az eső és már nem tudtak javítani.

 

Az időmérő záró szakasza óriási izgalmakat tartogatott. Az időmérő vége felé kisütött a nap és elkezdett felszáradni a pálya, ezáltal a végén mindenki száraz abroncsokra váltott, ami óriási tűzijátékot hozott a végén.

 

Az időmérőt végül Lewis Hamilton szerezte meg idén ötödik alkalommal is, csapattársa Rosberg lett a második és nagy meglepetésre a Force India pilótája Nico Hülkenberg a harmadik. A Ferrari pilótája Sebastian Vettel a negyedik helyen zárt.  A Mercedes német pilótája azonban nem sorakozhat fel Hamilton mögé a holnapi rajtrácson, miután a 3. szabadedzésen történt balesete után váltót kellett cserélni az autójában, ami után 5 helyes rajtbüntetést kapott. A helyére a harmadik leggyorsabb, Nico Hülkenberg állhat majd fel.

 

Jenson Button az ötödik legjobb idővel zárt, azonban miután az előtte végző Sebastian Vettel is büntetést kap a versenyre, Hülkenberghez hasonlóan Button is előrébb lép a harmadik helyre.

 

Az időmérő végeredménye:

IMG_0380

Képek forrása: motorsport.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!