Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DAC vendégként lépett ma pályára a DAC Arénában, mivel a zempléniek stadionja átmenetileg felújítás alatt áll.

 

Ahogy azt már olvasóink megszokhatták, a dunaszerdahelyi mérkőzést ma is a helyszínről követte tudósítónk, aki fényképekkel és videókkal jelentkezett a meccs közben.

 

Frissítve: 21:15

 

 hirdetes_810x300  

Sok munkát adtak a dunaszerdahelyiek a Nagymihály kapusának, akin ma alig lehetett kifogni. A házigazdák – bár a DAC uralta a pályát – a 31. percben megszerezte a vezetést. Kristian Kushta révén egy ellentámadásból.  A bekapott gól érezhetően visszavetette a DAC-ot, inkább a középpályán folyt a küzdelem.

 

A félidőben a DAC 1987-es bajnokcsapatának tagjait köszöntötték, akiket hatalmas taps és ováció fogadott.

 

A DAC 1986/1987-es bajnokcsapata. Kéo: Körkép.sk

 

A második félidő csere nélkül kezdődött. A DAC hajtott, melynek a 49. percben egy Šafranko-gól lett az eredménye, ezzel egyenlítettek a sárga-kékek.

 

A hideg, esős időjárás ellenére több, mint 4200 néző szurkolt László Csaba védenceinek, akik folyamatos helyzetekkel hálálták meg a támogatást. Az 56. percben Ljubicic fejelt kapufára, majd nem sokkal később már szinte bent láthatták a jelenlévők Davis fejesét, de a nagymihályi kapus bravúrosan védett.

 

Képek, videók:

 

[stw]

 

A 73. percben egy ellentámadás után kishíján ismét megszerezték a vezetést a nagymihályiak, de szerencsére a kapufa a helyén volt.

 

Egyik támadást a másik után vezette a DAC, majd végül a hajrában, a hosszabbítás utolsó percében Davis révén a győztes gólt és az értékes három pontot is megszerezték.

 

 

Šafranko:

Ez már nem az első sikeres végjáték. Talán azért vagyunk ilyen sikeresek újabban, mert az edzéseken tisztességesen hajtunk, hogy a szerdahelyi foci előre jusson és így szerencsénk is van.

 

Anton Šoltis:

Szomorúan megyünk ma haza. Egész meccsen nehezen kerültünk helyzetbe és támadásba. Az ellenfél megmutatta erejét. Folyamatos nyomás alatt tartottak bennünket. Így labdákat veszítettünk. Sajnos nem sikerült kihúznunk a végéig.

 

László Csaba:

Nagyon jó meccs volt. Az eddigi legjobb a DAC Arénában. Elég szerencsétlen gólt kaptunk, de utána mi voltunk azok, akik jobban akartunk, és a végén egy kisebb csoda történt. Az utolsó másodpercben. Gratulálok a csapatnak és az ellenfélnek is. Nagyon jól felkészültek. Ha ilyen mérkőzések lesznek, emelkedik a bajnokság színvonala is. Mindkét csapat játszani akart. A szurkolók is élvezhették a játékot. Ilyen a foci. Egyszer sikerül, egyszer nem.

 

 

20:50

 

Több helyzetet is kialakított a DAC, de a nagymihályi kapuson alig lehetett kifogni. Végül Davis a 93. percben talált be, beállítva a végeredményt.

 

A 49. percben Šafranko góljával egyenlít a DAC!

 

 

19:47

 

A félidőben az 1987-es bajnokcsapat tagjait köszöntötték. A szurkolók hatalmas tapssal és ovációval fogadták őket. Megtisztelő pillanat nemcsak az egykori játékosoknak, hanem a szurkolóknak is.

 

 

 

 

 

 

 

 

19:30

 

Habár a DAC alakított ki több helyzetet, a 31. percben a Nagymihály megszerezte a vezetést Kristian Kushta révén. Közben az eső is rájött.

 

Ami elmaradhatatlan momentuma a DAC-meccseknek: A Nélküled

 

Jó magyar szokáshoz híven felcsendült a Magyar Himnusz is.

 

 

19:28

 

A VIP-szektor ezúttal kevésbé illusztris összetételű. Világi Oszkár a fiával szurkol. A városvezetés néhány tagja is kilátogatott a mérkőzésre.

 

19:24

 

Nagy nyomás alatt a nagymihályiak kapuja. A 27. percben a gólvonalról sikerült menteniük.

 

19:20

 

A szurkolók már ismerősként köszöntik riporterünket – e téren is teljes az összhang 🙂

 

19:15

Az első negyedóra a DAC felé billenti a mérleg nyelvét. Egyelőre mintha egykapuznának a sárga-kékek.

 

 

 

Hideg, szeles idő van, de a hangulatra nem lehet panasz, fotó: Körkép.sk/KZS

 

 

 

18:57

 

Névsorolvasási show

 

 

A Körkép szerint úgy 4500-an lehetnek a  mérkőzésen.

 

Kezdőcsapatok: Nagymihály vs. DAC

 

18:30

Fél órával a meccs kezdete előtt még melegítenek a sárga-kékek, fotó: Körkép.sk/KZS

 

A DAC ma is nagyon fogadkozik. Cél az európai kupaszereplés? fotó: Körkép.sk/KZS

 

A mérkőzés szünetében az 1987-es bajnokcsapat tagjait köszöntik.

 

A vezérszurkoló is elfoglalta helyét az újonnak kialakított „ketrecben”. Akár már kezdődhet is a meccs. Fotó: Körkép.sk/KZS

 

Bemelegítés…, fotó: Körkép.sk/KZS

 

Gyülekeznek a szurkolók is, fotó: Körkép.sk/KZS

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

Hazai pályán vendégként szerepel ma a DAC. Elcsíphető még az Európa Liga?

 

Nagyban javultak a dobosok és vezérszurkolók „munkakörülményei”, fotó: Körkép.sk/KZS

 

 

 

 

Körkép.sk

Nyitókép és fotók: Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!