(…) Még egyszer és utoljára a választók átveréséről. Egyszer sem mondtam a választások előtt, hogy kizárok bárminemű együttműködést a Smerrel a parlamenti választások után. Ellenkezőleg, egy másik koalíciós partner kapcsán mondtam ezt: az SNS-ről. De a választások után olyan helyzetbe kerültünk, hogy vagy ez a kormány jön létre, vagy előrehozott választások lesznek.

 

Az időközi választások nagy valószínűséggel a szélsőségek megerősödését hozták volna el, amit meg kellett akadályozni. Ma azt látjuk, hogy sikerült őket visszaszorítanunk, és ezt a megyei választások is bizonyítják. Tehát, ha történt is változás, az az SNS-szel szemben történt.

 

(…) A kormányprogramba sikerült beletennünk prioritásaink többségét. Természetesen, nem mindet, például kimaradt az állampolgársági törvény és az ügyészség függetlensége.  De ha a kommentátor (Marián Balázs Meddig megy el Bugár Béla című írására utal – a szerk. megj.) tudni akarja, melyek voltak ezek a prioritások a kisebbségek területén, nézze meg a kormányprogram Nemzeti Kisebbségek Támogatáspolitikája alfejezetét, ahol többek között szerepel a romák támogatása. Ennek nagy részét meg teljesítettük vagy épp teljesítjük. Akkor miért firtatja a program teljesítését?

 

 hirdetes_300x300  

(…) Igen, 1998-ban viszonylag gyorsan tudtunk egyezségre jutni. A gond az egyezségek betartásával volt. Emlékeztetőül ott van a közigazgatási felosztás, amit a parlament az akkori ellenzékkel együtt szavazott meg csak azért, hogy a magyaroknak ne lehessen megyeelnöke.

 

Iveta Radičová kormányában szerepelt a programban az állampolgársági törvény módosítása. De aztán megint gond adódott. Ezért a szerző vagy a polgárok hibáztatni akarnak valakit azért, mert egy rossz törvény még mindig érvényes, forduljon Igor Matovičhoz, Erika Jurinovához, Jozef Viskupičhoz és Martin Feckohoz, és a KDH egykori képviselőjéhez (…), Radoslav Procházkához. (…)

 

DennikN.sk, Most-Híd je zlý, lebo Bašternák!

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!