(…)

2. Sulík és Matovič szép csendben az új SDK-t teszteli

 

Működik az ellenzéki szövetség, így a SaS és az OĽaNO hamarosan a KDH-val és az MKP-val bővülhet. Igor Matovičnak elmondása szerint Pozsonyban az a célja, hogy napokon belül koalícióba egyesítse az OĽaNO–SaS–KDH–MKP-t. Hasonlóképpen vélekedik a többi kerületben folytatott tárgyalásokról, azzal a kivétellel, hogy az MKP támogatásának az északi kerületekben nincs értelme.

 

(…)

 hirdetes_810x300  

Amennyiben Sulíknak és Matovičnak sikerülne ezt az új SDK-t létrehoznia, akkor a közös jelöltjüknek Pozsony megyében esélyük lenne arra, hogy legyőzzék a Smer lehetséges jelöltjét, Milan Ftáčnikot.

 

Az OĽaNO, SaS, KDH és az MKP koalíciója újradefiniálná a magyar és a keresztény választókért folytatott harc szabályait:

 

    • Eddig Bugár Béla volt az, aki lavírozhatott a Most magyarpolitikája és a szlovák pártok koalíciója között. A választás most már az MKP-ra is eshet, ami jól jöhet a megyei választások előtti tárgyalásoknál.

 

Azon, hogy az MKP jelenleg az Orbán-féle Fidesz szlovákiai kirendeltsége, felül lehet kerekedni. Nézeteik a szlovák választókat egyáltalán nem fogják befolyásolni, hiszen nem tudnak magyarul, így nem is fognak róla tudomást venni.

 

    • A SaS – OĽaNO – KDH – MKP szövetsége a keresztény választóknak újra lehetőséget adna arra, hogy miképpen kell valakit megválasztani a győzelem esélyével.

 

Aki már veti a keresztet magára ettől az elképzeléstől, az legyen szíves gondolja át, hogy ez lenne-e a nagyobb tragédia a katolikusok számára, vagy inkább az, hogy a szavazataikat ismét Robert Fico vagy az új, Kotleba – Kollár – Krajniak blokk szerezné meg.

 

DenníkN, Newsfilter: SaS má nápad, ktorý by mohol zaujať aj koalíciu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!