Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján számolt be a sérültek állapotáról és a tegnap óta történt fejleményekről. Elmondta: jelenleg hat sérültet ápolnak kórházban, közülük kettőt még nem tudtak biztosan azonosítani.

 

A Verona közelében történt tragikus buszbaleset áldozatainak azonosítása hosszú, fájdalmas folyamat, csak most kezdődik, az ehhez szükséges DNS-mintákat az elhunytaktól már levették az olasz hatóságok, és részben a szülőktől is megtörtént a mintavétel – mondta el a miniszter vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján. (…)

 

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy az azonosítást nagyban nehezíti, hogy a szombati nap folyamán háromszor változott az utaslista a létszám és az összetétel tekintetében is, miután ellentmondásos közlés érkezett az iskolából, és az utasoktól.

 

 hirdetes_300x300  

Az már biztos, hogy 56-an tartózkodtak a buszon: 54 kiránduló és két magyar sofőr. Azok az értesülések, amelyek ennél több utasról szólnak, nem felelnek meg a valóságnak – szögezte le a miniszter.
(…) Az egyik nagyon súlyos sérült testének több mint hatvan százalékán szenvedett harmadfokú égési sérüléseket, másikon komoly koponyaműtétet kellett végrehajtani. A másik négy kórházban ápolt sérült az olasz orvosok döntése alapján akár már a mai napon hazaszállítható lesz, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) erre készen áll mentőautókkal, illetve mentőrepülőgéppel is.

 

A négy sérültből két felnőttet súlyos égési sérüléssel szállítottak be, egy másiknak végtagtörése, zúzódása és égési sérülése van.

 

Egyelőre olyan lista sem áll rendelkezésre, amely az elhunytak nevét tartalmazza – erősítette meg Szijjártó Péter azt, hogy az áldozatok azonosítása sem kezdődhetett még meg.

 

hirado.hu, Szijjártó Péter: a holttesteket és a két súlyos sérültet még nem azonosították

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!