Csak ülök döbbenten és nem bírom feldolgozni a történteket. Az igazságtalanságot ovis korom óta nehezen viselem, az irigység, a kicsinyesség, a féltékeny ellenségkreálás, a rosszakarat, a cinizmus miatt meg hánynom kellett régen is, most is.

 

(…)

 

A Kormányhivatal Nemzeti Kisebbségi Osztálya idén a pályázataink zömét a szemétbe dobta, három pályázat esetében egy-egy nevetséges összeggel verték ki a szemünket a ledörzsölődött egyedek, porlepte jegykövei a haladásunknak, útjelzőtáblák, kapufélfák.

 

 hirdetes_810x300  

23 éves létezésünk alatt soha még nem kaptunk ilyen alacsony támogatást!

 

Munkál az irigység és a kicsinyesség, válogatnak a kápók az elveszejtendő és az egyenlőre megtartandók között.

 

(…)

 

Idén mindössze 3 pályázat nyert… alamizsnát!

 

Nem tudom hová tenni az információt, nem értem.

 

Nem a saját pénzüket osztogatják, a hatékonysága és az adott régióban betöltött szerepe szerint kell az egyes szervezeteket elbírálni, és ha komolyan megvizsgáljuk a helyzetet, jobban és hatékonyabban működő polgári társulást rajtunk kívül nem találni a Felvidéken. Állítom és kiállok az állításom mellett.

 

(…)

 

Azt látja az irigy és kicsinyes, a tehetségtelen és mindenkit utáló középszerűség, hogy már a vízcsapból is Szabó Ottó folyik. Meg azt, hogy nyilatkozik a tévének és a rádiónak, meg érdek-képvisel… Gondolja. Meg mondja is. Hogy eladtam magam (mert vannak megrendeléseim), hogy beálltam szekértolónak a kivénhedt ememásokhoz (mert nem találtak széles e Felvidéken működő szervezetet, akire támaszkodhatnának itteni kirándulásaik és akcióik során). Hogy orbánpárti vagyok, meg szarházi (Szarházy, ha má)… Meg urambátyám!

 

Mert mindenütt intézkedik és mindenkit ismer. Deee… Nem olyan jó ááám. Giccsfestő lett, szentképeket fest (meg zsinagógát, meg templomot, meg kultúrházat), meg a dómba csinál szobrot, meg elintézte a szemét, hogy a Magyar Állam egy házat vegyen nekik…

 

– Ja, mert azt csak úgy, el lehet intézni… És ha el tudta intézni, akkor az nem a rátermettségét jelenti?

 

Meg lovagkeresztet kap (mire, kérdi ő, mire?)… Meg Pro Cultura Hungaricá-t (de nem készítek vele dokumentumfilmet az héccencség!).

 

Meg európai pályázatokat nyernek (mert az egész Felvidéken nem talál a magyarországi interreges pályázó olyan szervezetet, amely tényleg működne). Meg bejáratosak a parlamentbe (…miii csak azért nem megyünk oda, mert ha ők oda járnak, mi nem fogunk, de neeem ám). Meg mindent maguknak akarnak, nekünk meg (…neküünk!…) nem hagynak semmit, értünk (éértünk!) nem tesznek semmit. Ígérgetnek. Csalogatnak. Hitegetnek.

 

Házat kapnak Kassán. Piccsi.

 

Az.

 

Megpróbálhatja bárki, könnyű, ha nekünk sikerült, nektek is fog.

 

(…)

 

Érthetetlen a számomra az a hozzáállás, amely alapján a Szlovák Kormányhivatal Nemzeti Kisebbségi Osztálya, ezen belül az oda delegált magyarok el akarják lehetetleníteni ezt az alulról jövő kezdeményezésből kinövő szervezetet, a heti két alkalommal szervezett programokat, amelyek zömét puszta lelkesedésből és elkötelezettségből valósítjuk meg.

 

(…)

 

Gáncsoskodó és gyűlölködő barátaim, ti, akik most azt hiszitek, értékmeghatározók vagytok és véleményformáló a hiányos műveltségetek – néhány évtized múlva a kutya sem fog emlékezni rátok.

 

Akinek inge, vegye magára!

 

Hírek.skSzabó Ottó: A kultúra és a pénz urai

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!