(..)

Megtettek már szükséges lépést minden a vonatok leállítása érdekében?

 

Már jeleztük az utasoknak, hogy befejezzük a Pozsony – Kassa szakaszon. Igen, létezik még egy picike esély, hogy nem így lesz. Érsek Árpád közlekedési miniszter küldött egy sms-t, hogy vizsgálni fogják, de erre egy százalékos esélyt látok. A minisztériumban szerintem Andrej Danko (SNS) és Viktor Stromček (Smer) államtitkár úr dönt. Stromček úrnak kompromisszumot kínáltak, amelynek köszönhetően maradhattunk volna a szakaszon, de nem hallgatott.

 

Érsek Árpád a közlekedési miniszter a Most-Hídból.

 hirdetes_300x300  

 

„Érsek urat már több éve ismerem. Támogatott, amikor vonataink elindultak a Pozsony és Komárom közötti szakaszon. Egy jó emberről van szó, akivel nagyon jó a kapcsolatom. Nem vagyok biztos benne, hogy valójában ő vezetné a minisztériumot. Ez a kormány az SNS és a Most-Híd nem várt egyesülésével jött létre, miközben az állami IC vonatokat Danko erőltette. Végezetül bekerült a kormányprogramba is.

 

Mi a valódi oka annak hogy nem tudnak jövedelmezően működni ezen a szakaszon? Az IC  vonatok visszatérése vagy az ingyenes vonatozás miatt?

 

Az új IC vonatok csak egy impulzusa lett távozásunknak. A legnagyobb probléma, ami miatt sem mi, sem pedig az IC-vonatok soha nem lesznek nyereségesek, az, Fico 2014 novemberében adott kedvezményei.

(..)

Mikor fog találkozni a miniszterrel?

 

Néhány napon belül Azzal számolunk, hogy nem jövünk ki belőle jól. Danko meg akarja majd tartani azt a pozícióját, hogy sikerült kiűznie a sárga vonatokat. A miniszterelnök úr pedig mindent meg tesz majd azért, hogy ne essen szét a koalíció.

 

Azt mondja, hogy Fico kedvezményei elpusztítja a gazdaságukat. Nem képesek vagy hajlandóak az emberek fizetni a jobb szolgáltatásért?

 

A legfontosabb utasok azok, akik árérzékenyek. Ha nagymértékű kedvezményt ad a diákok számára, nem fog önnel utazni, még akkor sem, ha nagyszerű szolgáltatást kínál. A Pozsony és Kassa közti szakaszon az emberek 70 százaléka ingyen utazik. Hogyan győzzük meg őket, hogy minket válasszanak? Az állam alapvető feladatai közé tartozik, hogy biztosítsa az egyenlő versenyt.”

sme.skŠéf RegioJetu: Ministerstvo neriadi Érsek, ale Danko so Stromčekom

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!