Te, Maris, nem azt mondta a Béla is meg a Dodi is, hogy nem fogják egymást bántani a megyei választások előtt? Vagy csak félrehallottam?

 

Megyei választások? Hát, azok meg mi fán teremnek? Mindig csak a pénzkidobás úton-útfélen! Aztán mi lesz az eredménye? Egy még nagyobb összeveszés! Kell az nekünk? Meg kellenek-e az ispánok, viceispánok, újkori Nosztyk?  

Biztos kellenek, mert nekünk a megyék nagyon fontosak – ők mondták, a főnökök. Igaz, azt is mondták, ha már megint nincsenek együtt, most legalább nem fognak egymásra áskálódni a kampányban! Aztán most itt van! Szerinted ki kezdte? A nagyszombatiban úgy kezdődött, mondta nekem az uram, hogy a Rigó gyerek, az egyik magyar főispánjelölt visszaütött!

 

Az a tejfelesszájú? Az hát, de ne mondj ilyet, mert ő Bugár megbízható embere! Hej, Rigó, rigó…jól meggondoltad ezt, vagy csak behúztak a csőbe? Azt suttogják arrafele, hogy csak azért indítják őt, hogy ne nyerjen a Berényi, akit a Bugár nem igen szeret! Egyébként esélytelen a gyerek! Csak vigyázz, mert volt már a magyaroknak a történelem során egy Vörös Konráddal rossz emlékű kalandjuk Ausburgnál.

 hirdetes_300x300  

 

fotó: Körkép.sk

 

Az kézitusában volt erős, ez meg szájkaratéban!  De kinek lesz az jó, ha a két magyar egymásnak ugrik, aztán majd a nem magyar nevető harmadik lesz szépen a főispán, mint Komáromban néhány éve a polgármesteri választásokon? Közben meg úgy összevesznek megint, hogy még a rokonaik se fognak köszönni egymásnak hosszú ideig! Láttál te már olyasmit mostanában a faluban, hogy hidas vőlegénynek mkp-s menyasszonya legyen vagy fordítva? No, ugye! Lassan már egy iskolába se adják gyerekeiket, nehogy bunyózzanak a szünetekben. Az mkp-és szülő inkább magyarba, a mostos meg inkább a másikba adja. Csak az udvar közös, a nyelv nem!

 

És Zoboralján mi a helyzet? Nyitra megyében kisebb a baj! Ott nincs két magyar főispánjelölt, csak egy! De Bugáréknak az az egy is sok, mert ők inkább az öreg főispánt támogatják, aki még annyit se tud magyarul, hogy „nyö”! Bár ki tudja, lehet, hogy a 16 év alatt, amióta ott van, ragadt rá valami. Nem baj az, ha nem beszéli a nyelvünket, csak tapasztalt meg ne Farkas legyen, mondják! Volt az már minden, csak énekes halott nem! Most éppen szönöszösök, smeresek meg mostosok támogatják! Régebben meg a Mečiar!

 

Te, Maris azt azé nem gondoltam volna, hogy Nyitrán ezek ezekkel így összeállnak! Megáll az ész! És mit csináljunk, kire szavazzunk a Halottak napja után? Nem is tudom, sokan azt mondogatják, hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok! De szerintem azok a verebek mindig csak csicseregnek, csiripelnek, néha már idegesítőek is, aztán hoppon is maradhatnak, mint Móricz Zsigmond meséjében a koldus verebek!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: cas.sk

 

Azt beszélik a faluban…

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!