A magasmarti (Brehy) alapiskolából a bírósági végrehajtó által erőszakkal kirángatott hét éves kisfiú ügyében új bizonyíték került napvilágra. Az iskola folyosóira néző biztonsági kamerák felvették az incidens egy részét, a bíróság a felvételt fel fogja használni az ügy kivizsgálása során.

 

„Az alapiskolától kikértük a kamerarendszer felvételeit is a bírósági dokumentáció összeállításához. A szociális munkás a médiumoknak korábban azt nyilatkozta, hogy a kisfiú az autóhoz már nyugodt állapotban ment, de ez nem volt igaz”, mondta a Marco nagymamáját képviselő ügyvédnő, Veronika Škodová.

 

Az iskola biztonsági kameráinak felvételén jól  látható, ahogy az anya karjában Marco-val kirohan az osztályból. Ebben barátnője is segített neki.

 

 hirdetes_810x300  

 

A nagyszülők az eset óta semmit sem tudnak unokájuk hollétéről. Lányuk, aki pár hónapos korában hagyta el fiát, Svájcban él. A nagyszülők elmondása szerint Marcot hét évig nevelték sajátjukként.

 

A járási bíróság ugyan megadta számukra a gyámságot, de az ítéletet a megyei bíróság semmissé tette arra hivatkozva, hogy az anyának több joga van gyerek felügyeletéhez, mint a nagyszülőknek. A nagyszülők jogi képviselője szerint az ítélet nem vette figyelembe a gyermek alapvető jogait, illetve hogy mi a legjobb a kisfiú számára, ahogy azt sem, hogy az anya évekig nem törődött vele.

 

A bírósági döntés végrehajtása során, a törvény szerint, a rendőrségnek is ott kellett volna lennie, akik a kijelölt napon, május 13-án délelőtt 9:00 órakor érkeztek volna az iskolához, de az incidensre egy órával korábban sor került.

 

Az anya ügyvédje szerint Marco jól van

 

Az anya ügyvédje szerint a fiú jól van és jól érzi magát az anyjával. „A gyermek jól érzi magát édesanyjával Svájcban. Iskolába jár, elégedett, mosolygós, mindketten boldogok. Megvárjuk, hogyan döntenek a bíróságok, és a döntésüket respektálni fogjuk”, mondta az anya jogi képviselője, Diana Messingerová.

 

Az, hogy az anya hamarább távozott külföldre a kisfiúval, mint hogy a bíróság egyértelmű döntést hozott volna, ki gondoskodhat a gyerekről, Messingerová szerint teljesen rendben van. „Úgy gondolom, hogy helyes döntés volt elhagyni Szlovákiát”, mondta.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TVnonivy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!