Nyitókép forrása: facebook.com

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap helyett szombaton kezdődik a tömeges oltás első hulláma Szlovákiában. Az abszolút elsők a pandémia bizottság tagjai lesznek, köztük Vladimír Krčméry professzor és Peter Visolajský. Szlovákiába napközben érkezett meg az első szállítmány vakcina: 10 ezer darab Pfizer-BioNTech oltóanyagról van szó. Kövesse velünk az eseményeket percről percre.

 

19:16 – Folytatódik az oltás a pandémiabizottság többi tagjával. A korábbi információk szerint az oltást megkapó személyeknek a helyszínen kell várni fél órát, ha esetleg valamilyen nem várt mellékhatás lépne fel (ez rutin eljárás a ritka de nem kizárható esetek kezelése céljából).

 

19:15 – Krčméry professzor köszönetet mondott az egészségügyi miniszternek azért, hogy „karácsonyi ajándékként” bebiztosította a vakcinát. Jelezte, hogy komoly logisztikai munka van amögött, hogy az első vakcinázási hullám elindulhasson.

 

 hirdetes_810x300  

19:15 – Krčméry megkapta az oltást. 

 

 

19:10 – „Szlovákiában van a vakcina, ami segít visszatérnünk a normális élethez” -mondta Henrieta Hudečková epidemiológus.

 

19:07 – a miniszter köszönetet mondott azoknak az orvosoknak, ápolóknak és nővéreknek, akik a COVID-zónákban dolgoznak.  Mint mondta, szeretné, ha mielőbb beoltanák őket is.

 

19:05 – Marek Krajčí (OĽANO)  egészségügyi miniszter a nyitrai kórházban tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a mostanihoz hasonló halált (is) okozó járványok felett az emberiség mindig akkor tudott győzedelmeskedni, ha sikerült megfelelő vakcinát kifejlesztenie. Örömét fejezte ki, hogy a nemzetközi szakmai körökben nagyra tartott Krčméry professzor lesz az első, aki vakcinát kap, és így követendő példa lesz mások számára.

 

Forrás: youtube.com/HN

 


 

18:53 – Erőteljes oltási kampány indult meg az elmúlt napokban a vakcinázás népszerűsítésére, bár valószínűleg a java még csak ezután jön. Az oltási terv szerint négy hullámban vakcinázzák a népességet: először a korházi dolgozók és a kritikus infrastruktúrák alkalmazottjai kapnak oltást, majd jönnek a krónikus betegek, veszélyeztetett csoportok és a szociális otthonok alkalmazottai, majd harmadik hullámban a pedagógusok és a veszélyeztetett marginalizált csoportok (pl. roma közösségek), végül mindenki más, aki elmúlt 18 éves.

 

Jaroslav Naď szombat késő délután a Facebookon hangsúlyozta a vakcina fontosságát: „én már 9. napja küzdök, önnek nem kell, oltassa be magát” – írta. Bejegyzéséből az is kiderül, hogy vasárnap több kormánytag is beoltatja magát. 

 

 

 

Este 7 órától a nyitrai kórházban adják be az első oltásokat

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.