Nyitókép: SITA/AP

 

Az egészségügyi minisztérium a megyei önkormányzatokkal együttműködve „Ajándékozzunk karácsonyt“ névvel oltási kampányt készített elő. Az oltási hét december 11-én, szombaton veszi kezdetét és december 18-ig tart.

 

Mindez azt jelenti, hogy december 11-től az ország egész területén megnövelik az oltópontok kapacitásait, és új oltási időpontokat is megnyitnak. Az oltási akcióhétbe a kormánytagokon kívül a kulturális és közéleti szereplők, valamint a sportolók is bekapcsolódnak, akik vagy a közösségi oldalakon, vagy közvetlenül az oltópontokon fogják oltásra hívni és buzdítani a lakosságot.

 

 hirdetes_810x300  

„Az oltási akcióhét egyik célja, hogy a lehető legtöbb ember beoltsuk, és ezzel megvédjük őket a nehéz lefolyású Covid-19-től. A másik cél az, hogy növeljük az emberek tájékozottságát az oltás fontosságáról“

 

– mondta Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

A tárca a hatékonyabb menedzsment érdekében az oltási iránt érdeklődő személyeknek azt ajánlja, hogy regisztráljanak a www.korona.gov.sk weboldalon. Oltani természetesen előzetes regisztráció nélkül is fognak. Amennyiben az oltási akcióhét idején nagy lesz az érdeklődés, azokat fogják előnyben részesíteni, akik regisztráltak és időpontot kaptak az oltásra.

 

A minisztérium kiemelte, hogy elég vakcina áll a rendelkezésre ahhoz, hogy minden érdeklődőt be tudjanak oltani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.