Ján Figeľ a tökéletes példája annak, hogy egyes politikusoknak miért felel meg jobban a brüsszeli, mint az otthoni politika. Ha nincs elég tehetségük és karizmájuk arra, hogy a hazai választókat megszólítsák, akkor itthonnem lesznek sikeresek és a pártnak sem okoznak majd örömteli pillanatokat – lásd a KDH legutóbbi választási eredményeit.(..)

 

A Figeľhez hasonló, szürke és unalmas politikusoknak Brüsszel maga a földi  paradicsom, mely a meggyőzésnél sokkal többről, a kapcsolatokról és lobbizásról is szól.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

A vallási szabadság fontos dolog, melynek védelme érdekében sokat kell tenni. Figeľ új pozíciójával azonban két nagy probléma van. Az Európai Unió egy külpolitikára orientálódott, diplomáciai kis „törpe”, melynek véleményét a keresztények üldözésében érintett országok sem veszik komolyan. Még kevésbé fogja őket érdekelni a nagykövetük véleménye (..)

 

Az Uniónak nincs terve arra, hogyan tegye meghatározóvá vallási nagykövetét, igaz, (..) hogy a média is kevesebbet foglalkozik vele. Csakhogy nem olyan politikust kellett volna kinevezni, aki legfeljebb akkor tudja magára vonni a média figyelmét, ha leesik a lépcsőről.

 

A második gond az, hogy Figeľ elejétől kezdve saját pozícióját és megbízhatóságát rontja a partnerei szemében. Felmerülhet a gyanú, hogy mindezt csak a keresztények, nem pedig a teljes körű vallásszabadság védelmében teszi.

 

Természetes, hogy a keresztények közelebb állnak hozzánk, mint más vallások hívei, (..)  Figeľnek azonban, akinek  csak akkor fontos a vallásszabadság, ha nem a sajátját kapja meg,  tárgyalnia kell majd más, kommunista, vagy muszlim hívőkkel is.

 

DenníkN – Peter Morvay: Trafikant Figeľ

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!