A mai nap a jó hírek napja – egy rövid cikkben Bugár Béla, Ľubomír Galko és Igor Matovič is értelmes dolgokat mondott. Sajnos, egy teljesen lényegtelen témában, de mégis megörvendeztetett:

 

Bugár Béla úgy véli, hogy még nem jött el az ideje a burka viselésének betiltására, amit Andrej Danko (SNS) javasolt.

 

„Nem hinném, hogy az lenne a legnagyobb problémánk, hogy sok olyan ember ember van nálunk, aki burkát visel. Nem vagyok meggyőződve arról sem, hogy ebbe az irányban kéne továbbhaladnunk” jelentette ki Bugár.

 

 hirdetes_810x300  

Az egykori védelmi miniszter és SaS alelnök, Ľubomír Galko azt állítja, hogy ez a javaslat csupán az SNS szakmai kiüresedettségét jelzi.

 

„Én személy szerint inkább azt várnám el, hogy Andrej Danko a titkosszolgálatokat erősítse meg, mégpedig pénzügyileg, anyagilag és szakmailag egyaránt. Tehát olyan szakmai javaslatokra van szükség, amelyek megerősítenék Szlovákia polgárainak védelmét és bővítenék a titkosszolgálat lehetőségeit” – jegyezte meg Galko.

 

Az OĽaNO-NOVA elnöke Igor Matovič pedig azon a véleményen van, hogy Szlovákiában a burka betiltása éppen olyan alapvető probléma, mint a horalky és a trikó a parlamentben, vagy éppenséggel a RTVS logójában a kettőspont.

 

Vártam, hogy ki lesz az első, aki Szlovákiában ezt a témát kihasználja. Danko nem okozott csalódást” – zárta le Matovič. (tasr)

 

Miroslav Beblavý Facebook-posztja

 

Fotó: The Telegraph

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!