A Smer-SD a koalíciós tárgyalások eredményeképpen, vagy másképp fogalmazva a kormánykoalíció létrejötte érdekében lemond olyan korábbi intézkedéseiről, amelyeket nagy bőszen bevezetett, míg egyedül kormányzott. Íme néhány példa:

 

A jogi személyek jövedelemadójának 21 százalékra csökkentésében egyeztek meg az alaulófélben lévő kormány pártjai a tárgyalásokon, és további csökkentést jeleztek előre.

 

Peter Pellegrini három évvel ezelőtt azzal indokolta a minimumadó bevezetését (daňová licencia), hogy a vállalatok hatvan százaléka nem fizet adót. A mostani egyezség szerint 2018. január 1-jévelmeg fogják szüntetni ezt az adóformát – az más kérdés, hogy kitart-e addig ez a kormánykoalíció.

 

 hirdetes_810x300  

Ficoék hajlandóak átértékelni az intercity vonatok eltörlését, amit annakidején a RegioJet terjeszkedése miatti megtérülési kifogásokkal indokoltak.

 

Új törvényt vezetnének be a stratégiai állami vállalatokról, és a stratégiai fontosságú állami vagyonról. Bár a Smer is többször ezt az álláspontot hangsúlyozta, azért tavaly sikerült privatizálnia a Slovak Telekom többségi tulajdonrészét.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!