Pozsony megyének komoly fenntartásai vannak a  Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) bizottságának D1-es autópályára vonatkozó ajánlásaival kapcsolatban. Pavol Frešo jelenlegi megyefőnök ezért találkozót kért a Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi minisztertől.

 

Pozsonyhoz közel a D1-es autópályán három új kereszteződés épül. A triblavinai kereszteződés nyolcsávos lesz, erről pénteken hoztak döntést. A megye szerint azonban a javasolt modell ellentmondásba ütközik a megye területfejlesztési tervével, de a közlekedésügyi tárca javaslataival is.

 

 „Amikor tájékozódtam a bizottság javaslatairól, sokkot kaptam. A javaslatuk meredeken szembenáll azzal, ami Pozsony megye területfejlesztési tervében szerepel. Ráadásul hozzáteszem, hogy a teljesértékű hatsávos autópálya modelljének tervét kétsávos gyűjtősávokkal kiegészítve mindkét oldalon a közlekedésügyi tárca és az autópályakezelő vállalat kérésére belefoglaltuk a területfejlesztési tervbe. A javasolt nyolcsávos autópálya nem tudja megoldani a katasztrofális közlekedési helyzetet a Pozsonytól keletre található városokban és községekben.”

 

-mondta Frešo. Pozsony megye fejlesztési terve az említett szakaszon ( Pozsony – a megye határa (Nagyszombat) egy teljesértékű hatsávos átalakítást tüntet fel, mindkét oldalon kétsávos, egyirányú gyűjtősávval. A tervek készítésekor az úthálózat bővítését illetően a kormány és a közlekedésügyi tárca javaslatai kerültek be a tervezetbe.

 

 hirdetes_810x300  

 

Pozsony megye ezért nem ért egyet a Pozsony – pozsonysárfői (Blatné) kereszteződés közti szakasz nyolcsávosra való bővítésével és a Pozsonysárfő – Nagyszombat (Trnava) szakasz hatsávosra való bővítésével leállósávokkal együtt.

 

Körkép.sk sajtóhír
kép: mediacentrum.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!