Madártávlatból nézhetjük meg Földünket, és pont azt fogjuk látni, mint amit a NASA műholdjai a WorldView nevű weboldalon. Az eltérés mindössze három óra, úgyhogy tulajdonképpen valós idejű felvételeket csodálhatunk.

 

Az oldal használata igen egyszerű, olyan, mintha a Google Earthöt néznénk. Itt is a Föld látható felülről, és tetszés szerinti helyre navigálhatunk az egerünkkel, és bármikor belenagyíthatunk a képbe.

 

Az oldal érdekessége a rétegek használata: egyszerre akár többféle különböző réteget is a képre tehetünk, felfedve időjárási és a környezettel kapcsolatos eseményeket. Ezeket egyébként külön is megnézhetjük az Events feliratra kattintva (balra).

 

 hirdetes_810x300  

 

Az alsó idővonalon vissza is mehetünk az időben, szóval nem kell az aktuális naphoz ragaszkodnunk. A látottakról képernyőmentést készíthetünk (kamera ikon), ekkor lehetőségünk van megadni a képrészlet nagyságát, azt, hogy milyen formátumban szeretnék elmenteni, illetve hogy becsomagoljuk-e a lementendő képet. Ha megadunk egy időintervallumot, még animált filmet is kérhetünk a térképről.

 

Forrás: hvg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!