A védelmi és biztonsági bizottság tagjai a mai napon hallgatták volna meg Robert Kaliňák belügyminisztert a Ladislav Bašternák kapcsán kialakult botrány ügyében. A belügyminiszter azonban arra a kifogásra hivatkozva, hogy az ügyben még mindig vizsgálat folyik, nem vett részt a bizottság ülésén.

 

A folyamatban lévő vizsgálatra való tekintettel, valamint arra, hogy még nem áll rendelkezésünkre minden szükséges információ és nem zárult le a vizsgálati tevékenység, nem tudok nyilatkozni az adott ügyben” – írta a bizottság tagjainak címzett levelében. Elmondása szerint csupán azokat az információkat tudja közölni, amelyeket a rendőrség már nyilvánosságra hozott.

 

Ľubomír Galko (SaS) szerint az ellenzék azt várta, hogy a belügyminiszter tisztázni fogja azokat a tényeket, amelyek a Ladislav Bašternáknál tartott, befolyásolt kutatással kapcsolatban jelentek meg a médiában. “Nagy a gyanú azzal kapcsolatban, hogy a kutatást végző rendőrnőt előre kiválasztották a belügyminisztérium emberei erre a feladatra” – tette hozzá az ellenzéki képviselő.

 

 hirdetes_810x300  

A NAKA (Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség) nyomozója még március 17-én vádolta meg adócsalással Ladislav Bašternákot.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!