Angela Merkel német kancellár hétfőn azt mondta a Wahlarena német televíziós műsorban, hogy nem hiszi, hogy a Németországba belépő menekültek számának felső határa „megvalósítható” és „garantált” lenne.

 

A német kancellárjelölt a közelgő választások előtt két héttel ezzel újra elutasította annak lehetőségét, hogy felső határt szabjon az országába érkező menekülteknek és/vagy bevándorlóknak. A CDU színeiben induló Merkelnek azonban nagy szüksége van a bajor testvérpár, a CSU támogatására. Ők azonban már másfél éve azt javasolják, a szövetségi kormány évi 200 ezer főben limitálja a menekültstátuszra jogosultak számát.

 

A másorban egyébként a nézők is tehettek fel kérdéseket. Az egyikük például azt kérdezte Merkeltől, hogyan lehet az, hogy egy szíriai állampolgár azért kér menedéket Németországban, mert nem hajlandó harcolni Bassár el-Aszad kormánykatonái közt. „Ha a nagyszüleink is így tettek volna 1945-ben, Németország már nem is létezne”

 

 hirdetes_810x300  

Nyilván nem ez volt a legmeredekebb közönségkérdés, tekintve, hogy a műsoridő legnagyobb részét a migránstéma töltötte ki.

 

DW.com

Nyitókép: DW.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!