A Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) jövőjét az új vezérigazgató, Jaroslav Rezník továbbra is a Malomvölgyben, valamint a Mýtna utcai fordított piramis épületének helyiségeiben képzeli el. Rezník mindezt a parlament kulturális és média ügyekért felelős bizottsága előtt jelentette ki a közintézmény működésével kapcsolatos féléves jelentése során. 

 

 

Ezzel összefüggésben az RTVS igazgatója ÁFA nélkül 32 millió eurót kér az államtól az RTVS székhelyeinek felújítására. Rezník szerint több épület olyan állapotban van, hogy magát, az épültekben elhelyezett technológiát veszélyezteti, ezért van szükség a felújításra. Az új igazgató ezért azt javasolta a kulturális minisztériumnak, hogy a szerződés eddigi részeit bővítsék ki egy ún. “rekonstrukciós-építészeti” résszel is, így a szerződés értelmében a szükséges 32 millió eurónak évente az ötöde kerülne az RTVS költségvetésébe.

 

Tudom, hogy jelentős összegről van szó, ezért is igyekszem egyrészt nyíltan beszélni róla, másrészt pedig tisztában vagyok azzal is, hogy ez az összeg újabb terhet jelent az állami költségvetésnek. Ezért is fogok igyekezni szétosztani egy ötéves időszakra” – mondta a TASR-nek Rezník, majd hozzátette, hogy a felelős állami képviselőknél megértésre lelt a problémával kapcsolatban.

 hirdetes_810x300  

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!