Kedden Strasbourgban a Cseh Televízió operatőrének jelenlétet annyira kihozta a sodrából a cseh államfőt, Miloš Zemant, hogy egyenesen fizikai megsemmisítéssel fenyegetőzött – informált a cseh Novinky.cz portál.

 

Zeman éppen az Európa Tanács előcsarnokán vonult keresztül, amikor felszólította a kíséretének tagjait, hogy hajítsák ki az operatőrt, máskülönben megöli őt. A vár szóvivője szerint az államfő reakciója helyénvaló, hiszen az operatőr Zeman útjába akart állni.

 

Tüntessétek el azt az operatőrt, különben megölöm” – hallani azon a felvételen az államfő hangját, amit a Newsroom ČT24 munkatársai közzétettek a Facebookon. A felvétel a Cseh Televízió híradójában is megjelent, természetesen hang nélkül.

 

 hirdetes_810x300  

Miloš Zeman v Radě Evropy

Kvůli vtipkování Miloše Zemana o likvidaci novinářů přišlel na stůl gen. tajemníkovi Rady Evropy podnět od 5 mezinárodních novinářských organizací. Chvíli před tím, než se s ním měl prezident sejít, zaznamenal podobná slova i štáb našeho zpravodaje Bohumila Vostala.

Gepostet von Newsroom ČT24 am Dienstag, 10. Oktober 2017

 

A vár szóvivője szerint az operatőr “váltig azon igyekezett, hogy az államfőnek az útjába álljon”. A szóvivő szerint a televízió “már hosszú ideje árgus szemekkel figyeli, hogy a neuropátiával küzdő államfő mikor botlik meg járás közben.”

 

Forrás: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!