A pozsonyi reptérről utazóknak ősszel és télen 18 országba összesen 26 rendszeres járat fog a rendelkezésükre állni. Mindezt a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtér téli menetrendje kínálja, ami vasárnaptól, azaz október 29-től lép érvénybe.

 

A tavalyi téli menetrenddel összehasonlítva, ahol 23 rendszeres járatból választhattak az utazók, idén három járattal bővítik a téli menetrendet – tájékoztatott a repülőtér szóvivője, Veronika Ševčíková. “Az elmúlt kilenc év rekordjának számít az, hogy a téli időszakban 26 járatot indít a pozsonyi repülőtér” – tette hozzá.

 

A téli menetrend újdonsága lesz az olaszországi Bolognába induló járat, amit a Ryanair légitársaság 2017. október 29-től indít heti két alakalommal. A szóvivő elmondása szerint a Ryanair téli ajánlatai közé ismét beveszik a tavalyi év újdonságát, vagyis az egyenes járatot az izraeli Eilat Ovdába. “Az Ovda repülőtér kéthetes lezárása során a járatokat Tel Avivba irányítják” – figyelmeztet a szóvivő.

 

 hirdetes_810x300  

A Wizz Air járatainak száma is meggyarapodott, mégpedig Varsóba és Szófiába, amelyeket még június végén nyitott meg a légitársaság. “Emellett az Air Cairo már második éve rendszeres charterjáratokat indít Hurghadába” – mondta Ševčíková, majd hozzátette, hogy hetente egyszer az egyiptomi Marsa Alamba is indítanak járatokat.

 

“Tavasszal a Ryanair új járatokat indít többek között Máltára, Burgaszba, Szalonikibe és a ciprusi Pafosba” – jelentette a repülőtér vezérigazgatója, Jozef Pojedinec, majd hozzátette, hogy a WizzAir légitársaság is változásokat tervez a járatait illetően. “A piaci kereslet miatt a bosznia-hercegovinai Tuzlába csupán a nyári szezonban fogunk járatokat indítani, míg a Kolozsvárba tartó járatot november 6-tól jelenleg megszüntetjük” – mondta az Wizz Air kommunikációs menedzsere, Sorina Maria Ratz.

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!