Jaromír Čižnár főügyész ma először találkozott azóta Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszterrel, hogy egy sajtótájékoztatón keményen bírálta az sns-es miniszterasszonyt.

 

A főügyész a találkozón beszámolt Matečnának a keleti gazdák által bejelentett bűntények felülvizsgálatának eredményéről.

 

A főügyészség nyilatkozata szerint Čižnár és Matečná megegyeztek, hogy az ún. keresztellenőrzések során észrevételezett bűncselekményre utaló jelekről a minisztérium és a PPA is beszámol a Főügyészségnek és átadják a vonatkozó bizonyítékokat.

 

 hirdetes_810x300  

 

A főügyészség sajtóosztálya arról is beszámolt, hogy tekintettel a támogatási és kifizetési rendszer ügyvitelének bonyolultságára, a minisztérium ősztől szakmai képzéseket, iskolázásokat indít az ügyészek és rendőrök számára, hogy ezzel is elősegítsék a bűncselekmények gyors és effektív felderítését.

 

Ahogy arról a Körképen korábban beszámoltunk, Jaromír Čižnár főügyész keményen bírálta a minisztériumot, a PPA-t (Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség) és magát a miniszterasszonyt is a rendszerben fennálló visszásságok miatt.

 

“Örülnék, ha végre mindenki rendet tenne a saját háza táján. (…) [Matečná] támadhat amennyit akar, az ő felügyeleti rendszere teljességgel kudarcot vallott”

 

mondta júliusban a főügyész.

 

noviny.sk, Körkép.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!