Ausztria után Németország is engedélyezné a jövőben a „férfi” és „női” nem mellett egy ún. harmadik nem megadását is a hivatalos iratokban. A vonatkozó törvényjavaslatról szerdán egyeztek meg a szövetségi kormány tagjai.

 

Az Angela Merkel vezette koalíció ezzel eleget tesz egy 2017-es alkotmánybírósági határozatnak, ami szerint 2018 végéig rendezni kell ezen a téren a jogi hátteret. A törvény célja az alapvető jogok megsértésének és azon polgárok diszkriminációjának elkerülése, akik „nem férfiak, és nem is nők”. A törvény tehát nem kötelezi őket arra, hogy e közül a két lehetőség közül válasszanak.

 

Katarina Barley német igazságügyi miniszter szerint épp itt az ideje, hogy végre modernizálják a törvényt. Szerinte a következő lépés a további ódivatú törvény és előírás eltörlése, amelyek az interszexuális vagy transzszexuális embereket érinti.

 

 hirdetes_810x300  

A németekéhez hasonló döntés született júniusban az osztrák alkotmánybíróságon is, ahol az anyakönyvi törvényben nem szükséges semmilyen változást eszközölni, elég csak az értelmezésen módosítani.

 

teraz.sk

Nyitókép: 1tv.ge

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!