Nyitókép: euronews

 

Egy nap alatt 917-en haltak meg koronavírus-fertőzés miatt az Egyesült Királyságban (az előző napi 980 után), ezzel szombatra 9800 fölé emelkedett az áldozatok száma. Csaknem 80 ezer fertőzöttet regisztráltak a szigetországban, közülük több mint 20 ezret kórházban ápolnak.

 

Priti Patel brit belügyminiszter:

 

“Ezek a magas számok jelzik, mennyire súlyos a helyzet. Mutatják, mennyire pusztító hatású ez a vírus, és azt, hogy példátlan intézkedésekre van szükség, olyanokra, amelyek az életünk minden területét érintik.”

 

 hirdetes_810x300  

Németországban több mint 120 ezren fertőződtek meg, és 2700-an haltak bele a COVID-19 betegségbe. A német államfő ritkán szól a nemzethez, most türelmet és fegyelmet kért honfitársaitól.

 

Frank-Walter Steinmeier elnök:

 

„Ez a pandémia nem háború. A nemzetek nem egymással hadakoznak, illetve katonák nem más ország katonái ellen. Ez az emberségünk erőpróbája.”

 

Franciaországban szombaton 635-en haltak bele a COVID-19 betegségbe, összesen már csaknem 14 ezer halálos áldozatot szedett a járvány (13832).

 

Olaszországban ismét magasabb lett a napi halálozási adat: szombaton 619 halálesetet jelentettek, 49-cel többet, mint pénteken. Összesen már több mint 19 468 haltak bele a koronavírus okozta betegségbe, a fertőzöttek száma meghaladja a 152 ezret.

 

Az USA-ban már több a COVID-19 vírusban elhunytak száma, mint Olaszországban. Az Amerikai Egyesült Államok pillanatnyilag 19 816 áldozatot jelentett

 

New York államban az elmúlt 24 órában 783 fővel nőtt a halálos áldozatok száma. Az összlétszám már 8627. Ez hasonló adat, mint egy nappal korábban, jelentette ki Andrew Cuomo guvernér, aki szerint folytatódik a csökkenő tendencia, ami a kórházi ápolásra szorulók és az intenzív osztályon kezelt betegek számát illeti.

 

Euronews/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!