Nyitókép: teraz.sk

 

Vasárnapról hétfőre virradóra, éjféltől ,24 órán keresztül blokkolni fogják a Csehországot Szlovákiával összekötő D2-es autópályát a szlovák teherfuvarozók. A kamionos blokád a Brodské–Lanžot határátkelőhelyen valósul meg, tájékoztatott a Szlovák Teherfuvarozók Uniója és a Sárga Angyal Szövetség képviseletében Stanislav Skala.

 

A blokád a cseh oldalról bevezetett határellenőrzések miatt kezdődik.

 

„Azt kérjük a csehektől, hogy adjanak garanciát arra, hogy a Brodské–Lanžot határátkelőhelyen a forgalom folyamatos lesz, legfeljebb 20 perces várakozási idővel. Elvárjuk a cseh belügyminisztertől, hogy adjon nyilvános ígéretet arra, hogy nem alakul ki kocsisor a szlovák oldalon, ahol emiatt gyakoribbá váltak a balesetek,”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott Skala.

 

Az érdekvédelmi szervezet vezetője arra is figyelmeztetett, hogy amennyiben a helyzet nem javult, kibővítik a blokádot más határátkelőhelyekre is.

 

Csehország az illegális migráció és a határsértők megnövekedett létszáma miatt vezetett be szeptember végén határellenőrzéseket Szlovákiával szemben. Ami utóbbi ország esetében nehezíti a fuvarosok munkáját és hosszú kocsisorok kialakulásához vezetett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!