Nyitókép: TA3 live, reprofoto

 

Míg a baloldal, nemzeti oldal összefog, a Szövetség-Aliancia ezt már 2021-ben megtette. A három platform, az MKP, a Most-Híd és az Összefogás Forró Krisztián szerint ezzel is jelzik, hogy komolyan gondolják az érdekképviseletet.

 

A Szövetség elnöke ugyanakkor szeretné, ha ez az összefogás minél szélesebb lenne, Gyimesi Györggyel együtt.

 

 hirdetes_810x300  

A TA3 Nap témája című kedd esti műsorban a párt programjáról és a személyi kérdésekről is kérdezték Forrót, hozzátéve, hogy azt várták, hogy a felméréseken 10 százalék körül fog szerepelni a Szövetség, de ez nem így van.

 

Forró visszautasította a felvetést, azzal, hogy a pártnak a felmérések általában mindig kevesebbet mérnek, mint a valós eredmény. Példaként Berényi József és Csenger Tibor megyefőnök-jelöltek eredményét hozta fel, akik Nagyszombat, illetve Nyitra megyében az előzetesen mértnál 5 százalékkal jobb eredményt értek el.

 

Egészségügy, környezetvédelem, régiófejlesztés – ezek lesznek a párt választási programjának fő sarokkövei.

 

A Simon Zsolttal való tárgyalásokra visszatérve a pártelnök elmondta, hogy Simon csak színházat játszott és nem gondolta komolyan a megegyezést. Gyimesi Györgyről ellenben még nem született döntés.

 

A kérdésre, hogy érkeztével a Most-Híd távozhat a Szövetségből, Forró elmondta, hogy mindenkinek lehetőséget kell adni arra, hogy a Szövetség listáján induljon. Ha a Most-Híd ezt blokkolni akarja, a párt választásokon való indulását kockáztatnák, ez pedig megengedhetetlen.

 

Akkor majd felelős döntést hoznak – árulta el, hogy mi várható, ha a Most-Híd egyes tagjai kilépnek a Szövetségből.

 

A műsorban a pártelnök a környezetvédelmi témákat ragozta, mint a választási program egyik legfontosabb részét. Példaként Ján Budaj környezetvédelmi miniszterrel szemben negatívumként említette a Sajó-katasztrófa helytelen kezelését, valamint a vereknyei szeméttároló problémájának megoldatlanságát.

 

A parlamenti választások eredményével kapcsolatban Forró úgy fogalmazott, hogy egyetlen elfogadható eredmény a parlamentbe való bejutás. Minden más eredmény kudarcként lesz értékelve.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!