Nyitókép: CTK

 

A prágai rendőrök keresik azokat az áldozatokat, akik az elmúlt öt évben intim kapcsolatba kerülhettek egy HIV-pozitív férfival. A fertőzött férfi több mint 25 másik férfival került kapcsolatba, akiknek nem beszélt a fertőzéséről. A rendőrség kéri az esetleges sértetteket, hogy hívják a 158-as segélyhívót. A fertőzést terjesztő személyről fényképet is közzétettek.

 

A rendőrség nagyon súlyosnak és veszélyesnek minősítette a harmincas éveiben járó férfi viselkedését, mert tudott fertőzéséről és tudatosan terjesztette a vírust. A férfi július végén maga jelentkezett a rendőrségen, hogy vallomást tegyen, mert furdalta a lelkiismerete – közölték a bűnügyi szakértők.

 

„Azt mondta a rendőrségnek, hogy 2018 és 2023 júliusa között több mint huszonöt férfival létesitett szexuális kapcsolatot, akiknek nem mondta el, hogy HIV-pozitív. Nincsenek elérhetőségei sem azokra a férfiakra, akikkel együtt volt”.

 

 hirdetes_810x300  

Szexuális partnereit Prága különböző melegklubjaiban vagy pornófülkékben szerezte, akikkel mindig egyéjszakás kalandot létesített – írta Violeta Siřišťová rendőrségi szóvivő.

 

A bűnügyi nyomozók a férfit fertőző emberi betegség terjesztése bűntettjének elkövetésével gyanúsítják, amiért az elkövetőt három év börtön fenyegeti.

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: HIV fertőzés meleg

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!