Nyitókép: SITA

 

A néhai orosz ellenzéki vezetőnek, Alekszej Navalnijnak nem voltak egészségügyi problémái, mivel csütörtökön még videokapcsolaton keresztül beszélt a bírósággal – jelentette az állami média.

 

Navazsnij nem panaszkodott egészségi állapotára, és „aktívan felszólalt és érveket terjesztett elő álláspontja védelmében” – közölte a Moszkvától keletre fekvő Vlagyimir város regionális bírósága.

 

 hirdetes_810x300  

Oroszország legfőbb törvényhozó képviselője pénteken kijelentette, hogy a nyugati vezetők profitálnak a Kreml-kritikus Alekszej Navalnij halálából, mert „vesztésre állnak” az ukrajnai csatában.

 

Profitálnak a halálából a rengeteg sikertelen döntést meghozó, álláspontjukhoz ragaszkodó nyugati vezetők – mondta Viačeslav Volodin, az Állami Duma elnöke.

 

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) pénteken közölte, hogy „megdöbbentő” a hír, hogy a Kreml legjelentősebb kritikusa meghalt a börtönben, és felszólította az orosz hatóságokat, hogy „vessenek véget az üldözésnek”.

 

Liz Throssell, az Egyesült Nemzetek Szervezete Hivatalának szóvivője szerint:

 

„Ha valaki az őrizetben hal meg, az állam a felelős. „

 

 

Az orosz börtönszolgálat pénteken számolt be Vlagyimir Putyin orosz elnök elszánt kritikusának haláláról egy, az északi sarkkörön túli büntetés-végrehajtási telepen. A séta után állítólag rosszul érezte magát, és elvesztette az eszméletét. A börtönorvosok és a kihívott mentők állítólag nem tudták újraéleszteni. A büntetés-végrehajtási szolgálat közleménye szerint a halál oka egyelőre nem ismert.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.