Balatoni strandolások, zamárdi korzózások, naplementék, tihanyi panoráma, forróság, 0.nap, négy napos végeláthatatlan szórakozás. Björk lemondta, Avicii bevállalta. De lássuk sorjában.

Immár hatodik alkalommal rendezik meg Magyarország és Európa méltán leghíresebb elektrozenei fesztiválját, a Balaton Soundot. A non-stop szórakozás, őrületes hangulat, a lassan jelképpé váló függőágyak, hűsítő koktélok és fergeteges táncpartik szerelmesei idén is méltó módon ülhetik meg ünnepüket. A Sziget „kisöccse“ immáron végleg kilépett a báty árnyékából, ez egészen biztos, a szervezők ugyanis mindent megtettek, hogy az idei Sound tényleg nagyot szóljon.

Július 12. és 15. között minden eddiginél színesebb, tartalmasabb és vonzóbb program várja a zamárdi strandra érkezőket.

Tapasztaltabb fesztiválveteránoknak nem újdonság a 0.nap, a Soundon viszont most debütál, méghozzá nem akárhogyan. Határon innen és túl, Ákost senkinek nem kell bemutatni. Legismertebb saját és Bonanza-érabeli dalait 21. századi hangszerelésbe öltöztető nagykoncertje kétségkívül a szerdai nap motorja lesz, aki viszont már a nulladikon is az elektro felé kacsingat, kezdésképp a holland producer és sztár DJ, Afrojack szettjeivel veheti birtokba a strandot.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

 

 

Várhatóan nem okoz csalódást a csütörtöki nyitónap sem, zavarba ejtő a bőség már így a „kezdetek kezdetén“, ami a hétvége folyamán egyre csak fokozódik. Anima Sound System, Bëlga, P.A.S.O., DJ Palotai a „hazaira“ vágyóknak, akik a négy nap során továbbra is válogathatnak kedvükre, hiszen felvonul a magyar zenei élet színe-java. Ami a nemzetközi palettát illeti, olyan ütős neveket sorakoztat fel, mint a feltörekvő Kalkbrenner-fivérek fiatalabbja, Fritz, Martin Solveig, vagy a hazai köztudatba nálunk Rihanna oldalán berobbanó, ám hazájában már hihetetlen népszerűségre szert tett brit Calvin Harris. És akkor még említést se tettünk napjaink legkeresettebb svéd exportcikkéről, a piszkosul fiatal és piszkosul tehetséges Avicii-ről, akinek csillaga üstökösként ível felfelé, és akinek neve, rajongói legnagyobb örömére, már februárban felkerült a fellépők listájára.

 

 

 

 

Elnézve a felhozatalt, péntek tizenharmadikán garantáltan elkerül minden fesztiválozót a balszerencse, ez már most teljesen biztos. Jönnek ugyanis az újabb nagyágyúk, szép sorjában. Kezdetnek egyenesen a tengerentúlról érkezik Zamárdiba az extravagáns dance-punk királynő, Beth Ditto zenekarostul (Gossip). Sven Väth a német techno, Gareth Emery az angol trance kedvelőinek, hogy csak a lista legillusztrisabb neveit említsük. Na meg David Guetta, aki szinte már hazajár Zamárdiba, hiszen 2007-től rendszeres fellépője a Soundnak, és láthatóan tetszik neki amit itt lát. Nekünk meg tetszik, amit csinál.

 

 

 

 

Aki azt hinné elérte ezzel a Sound a csúcspontját, olvasson csak tovább bátran. Kínál ugyanis a szombati nap mindent, mi szem-szájnak, na meg fülnek ingere. Ott lesz a Magyarországot az Eurovízión képviselő Compact Disco; Tinie Tempah, a négyszeres Brit Awards-győztes angol szupersztár; az acid és a progresszív house legendája, Sasha; valamint Paul Kalkbrenner, a jelenlegi európai klubélet legkeresettebb DJ-producere, nagy kedvence, csillaga. És, hogy a talán még mindig fehér hollóknak számító gyengébbik nem képviselőiről se feledkezzünk meg, a nálunk talán kevéssé ismert, ám annál tehetségesebb szibériai szépség, Nina Kraviz teheti fel a szombat éjszakai i-re a pontot. Egy átlagon felüli nap átlagon felüli befejezéseképpen pedig színpadra lép Carl Cox, a brit techno keresztapja, minden idők egyik legtechnikásabb DJ-je, aki a maga 50 évével a műfaj igazi veteránjának számít. Ja, és lesz Vad Fruttik meg Quimby.

 

 

 

 

 

 

 

 

A zárónap legnagyobb durranásának szánt örökifjú Björk sajnos egészségügyi okok miatt lemondta a koncertet, aki viszont vasárnap holmi sátorbontásra, lézengésre és netán unalomra számít, csalódni fog. Hál´ Istennek. Steve Angello, Nicky Romero, Shy FX vagy a brit Example bőven kárpótol a veszteségért, és garantáltan megmozgat mindent és mindenkit, aki csak él és mozog. A tervek szerint 21:00-kor a nagyszínpad deszkáira lép a világ jelenlegi első számú DJ-je, Armin van Buuren, méltó befejezéseként az ötnapos őrületnek.

 

 

Hát, mit még hozzáfűzni? 12 nap van hátra a Soundig!

//mojzi.//

Ha tetszett a cikk, és készülsz a Balaton Soundra, csatlakozza a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!