Nyitókép: Sky News

 

Meghalt Sir Michael Gambon ír színész, akit legtöbben a Harry Potter-filmekből ismerhettek meg. A színészt 82 éves korában érte a halál, a gyászhírt családja jelentette be.

 

A színész tüdőgyulladással került kórházba, ahol békésen, családja körében távozott.

 

„Megrendülten tudatjuk Sir Michael Gambon elvesztését. Kérjük, hogy tartsák tiszteletben magánéletünket ebben a fájdalmas időszakban” – nyilatkozta a család.

 hirdetes_810x300  

 

Sir Michael John Gambon 1940. október 19-én született Dublinban, Írországban. Hosszú színészi pályafutása során rengeteg díjat nyert, ám a legnagyobb megtiszteltetés 1999-ben érte, amikor II. Erzsébet királynő a színészetért tett szolgálataiért lovaggá ütötte.

 

Gambon hat évtizedes pályafutását Sir Laurence Olivier oldalán kezdte, rengeteg Shakespeare-műben szerepelt: játszott többek között az Othellóban, a Hamletben és a Macbethben is. 1997-ben debütált a Broadwayn David Hare Skylight című darabjában, amivel jelölték a legjobb színészi alakításért járó Tony-díjra. Tizenháromszor jelölték Olivier-díjra, ebből háromszor el is vitte a megtisztelő elismerést – írja a Blikk.

 

A fiatalabb generációk a Harry Potter-filmek Albus Dumbledore-jaként ismerhették meg. Dumledore szerepét Richard Harris halála után vette át.

 

 

 

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!