68,13-15,28-12,18-4,15. Bár egy-két helyen még várni kell a mandátumok sorsára, százalékban kifejezve ez az az eredmény, mely narancssárga színbe borította Magyarországot. Megvan az alkotmányos többség, Orbán Viktor szinte teljhatalmat kapott. 2010-ben a Fidesz  egymaga több mint kétszer annyi mandátumot szerzett, mint a parlamentbe jutott másik három párt összesen (263-59-47-16-1 független). Kimondhatjuk tehát, hogy hétfőtől csak „egy párt” van Magyarországon, a tagolt ellenzékre pedig legalább négy évig teljes statiszta szerep vár.

Orbán Viktor győzelmi beszédében forradalomról beszélt. Olyan változásról, melyet régen csak forradalommal lehetett elérni. Már első mondatában szólt a határon túli magyarokhoz, hangsúlyozva, hogy a mai naptól felállított új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a határon túl élő magyarok is teljes értékű részesei lesznek.

Hogy felvidéki magyarként nézve ez mit jelent pontosan, és mikorra várható Magyarország gazdasági és nemzetközi tekintélyének oly mértékű helyre állítása, hogy a terv megvalósulhasson, rövidesen kiderül. Déli szomszédunknál most kemény reformokra van szükség, nadrágszíj-összehúzásra, melyet az 1998-2006 közti időszakból mi is oly jól ismerünk. Ha elmaradnak, csalódott polgárok százezrei kereshetnek más pártot maguknak. Az biztos, hogy legyenek bármilyen tervei is a Fidesznek, a választók millióitól ehhez szabad kezet kapott.

Orbán Viktor vasárnap este Európa csúccsal nyert, mely világrekord is egyben. E páratlan eredményhez, és  ahhoz a hihetetlen munkához, melyet Fidesz-szimpatizánsok ezrei elvégeztek, a magunk részéről csak gratulálni tudunk, a felelős kormányzáshoz pedig jó szelet kívánunk.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!