Nyitókép forrása: bloomberg.com

 

Az Egészségügyi Világszervezet szerint félmillióval csökkent a koronavírus globálisan mért új esetszáma. Az előző heti 3,2 millióról 2,7 millióra mérséklődött a statisztika, ami 16 százalékos csökkentést jelent. A trend várhatóan folytatódni fog. A második hullám globális csúcsa valamikor január első teljes hetére tehető, amikor 5 millió esetet jelentettek világszerte egyetlen nap alatt.

 

Az esetszám a világ legtöbb részében csökkenőben van, kivételt csak a Közel-Kelet jelent.

 

Abszolút számokban azonban Európának sincs miért fellélegeznie (egyelőre). A Közel-Keleten összesen 170 ezer új esetet jelentettek, miközben Európában 970 ezer, Észak- és Latin-Amerikában pedig 1,3 millió beteget számlálnak. Csak az elmúlt héten 81 ezren haltak meg COVID-19-ben a WHO adatai szerint. Mindennek tetejében a koronavírus új mutációi tovább terjedtek, újabb országokban vetve meg a lábukat. A Szlovákiában is problémákat okozó brit mutáció már 94 országban van jelen.

 

 hirdetes_810x300  

A szervezet saját antitestjeit és a vakcinát is kicselező dél-afrikai mutációt eddig 46 országban azonosították, a brazil és japán variánsokat 21 országban regisztrálták.

 

Teraz.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus WHO

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.