Nyitókép: geograf.in

 

A szlovákiai polgárok június 1-jétől érkezési formanyomtatvány kitöltése, karantén és PCR-teszt abszolválása nélkül 24 órára elutazhatnak Csehországba – tájékoztatott a közösségi oldalán Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár.

 

A cseh egészségügyi tárca hétfőn frissítette az óvintézkedéseit, melynek alapján több előny is vonatkozik a Szlovákiából Csehországba utazó polgárokra.

 

 hirdetes_810x300  

„Szlovákia lakosai és polgárai 24 órára bármilyen okból kifolyólag elutazhatnak Csehországba anélkül, hogy az országba való belépés előtt ki kellene tölteniük az online érkezési formanyomtatványt, ezenkívül karantént és PCR-tesztet sem kell abszolválniuk“

 

– jegyezte meg Klus.

 

Az államtitkár tájékoztatása szerint június 1-jétől Szlovákia lakosai és polgárai turisztikai célból is utazhatnak Csehországba, amennyiben fel tudják mutatni a szlovák oltási tanúsítványt 22 nappal az első oltás beadása után. Ezenkívül a szlovákiai lakosok és polgárok a koronavíruson való átesésről szóló igazolást is felmutathatnak (180 napnál nem régebbi), továbbá negatív antigéntesztet (nem lehet régebbi 72 óránál) és PCR-tesztet is (legkésőbb 72 órával az érkezés előtt Szlovákiában elvégzett teszt) elfogadnak a csehek. A turisztikai célból utazó polgároknak az országba érkezés előtt online érkezési formanyomtatványt kell kitölteniük.

 

„A Csehországba érkezés után a szlovákiai lakosoknak és polgároknak karanténba kell vonulniuk addig, amíg nem kapják kézhez a negatív PCR-tesztjük eredményét. A PCR-tesztet Csehország területén a saját költségükre kell elvégeztetniük“

 

– írta Klus.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!