Nyitókép: Telegram/MoD Russia

 

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter ellátogatott a kelet-ukrajnai frontvonalra. Szombaton az orosz védelmi minisztérium a Telegram alkalmazáson számolt be róla.

 

Sojgu „ellenőrizte az egyik orosz egység parancsnoki beosztását a donyecki régió déli részén”. A minisztérium ugyanakkor közzétett egy videót is, amelyen Sojgu érmeket ad át orosz katonáknak, és egy lerombolt, meg nem nevezett város utcáin sétál. A védelmi minisztert a Keleti Katonai Körzet parancsnoka, Rusztam Muradov altábornagy is elkísérte.

 

A The Guardian emlékeztetett arra, hogy Oroszország vezető katonai tisztségviselői csak szórványosan keresték fel a frontvonalat az ukrajnai orosz invázió kezdete óta.

 hirdetes_810x300  

 

Sojgu akkor járt a fronton, amikor a kelet-ukrajnai Bahmut városáért kiéleződnek a harcok. Az elmúlt hónapokban az orosz erők jelentős előrehaladást értek el a város körül, veszélyeztetve Bahmut ukrán védőinek utánpótlási útvonalait.

 

Az ukrán hadsereg vezérkara csütörtökön a Telegram platformon közölte, hogy Oroszország folyamatosan támadja Bahmutot, és továbbra is előrenyomul. Szerhij Rahmanyin ukrán parlamenti képviselő ugyanakkor kijelentette, hogy Ukrajnának előbb-utóbb ki kell vonulnia Bahmutból. Szerinte „nincs értelme mindenáron megtartani a várost”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!