Nyitókép: AP Photo/Susan Walsh

 

Joe Biden amerikai elnök már a jövő héten bejelentheti, hogy jelölteti magát a második elnöki ciklusra. Erről a The Washington Post (WP) számolt be csütörtökön három, a terveit ismerő forrásra hivatkozva. A WP szerint Biden csapatának kedden kell közzétennie egy videót, amelyben hivatalosan bejelenti a jelöltségét.

 

A névtelenséget kérő források arra figyelmeztettek, hogy Biden jelöltségének hivatalos bejelentése még elhúzódhat.

 

Biden hónapok óta utal rá, hogy újraindul a választáson, de hivatalosan még nem jelentette be jelöltségét. Körülbelül egy héttel ezelőtti írországi látogatása során közölte, hogy erre hamarosan sor kerül. „Mondtam, hogy a terveim között szerepel az újraindulás” – jelentette ki újságíróknak.

 hirdetes_810x300  

 

A DPA ügynökség rámutatott arra, hogy Biden idős kora miatt még a Demokrata Párton belül is vannak kifogások azzal kapcsolatban, hogy ő a legalkalmasabb jelölt-e. Jelenleg 80 éves, Biden második ciklusa végén 86 éves lenne. Ezzel lényegesen idősebb lenne, mint bármely más amerikai elnök a történelem során.

 

Az AFP ügynökség értesülései szerint Biden csapata nem siet hivatalosan bejelenteni jelöltségét, hiszen a republikánusok várhatóan kiélezett jelölési csatájával ellentétben a demokrata Bidennek nincs komoly kihívója a pártjában.

 

Donald Trump (76) exelnök is pályázik a Fehér Ház élére, akit Biden az előző, 2020-as választásokon győzött le.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!