Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Michal Dyjuk

 

Érdekes cikk jelent meg a Magyar Hírlap honlapján, amely a Deutsche Wirtschafts Nachrichten írására hivatkozva közölte, hogy megkopott a német hadiipar renoméja az ukrán háború miatt.

 

„A Nyugat fordulópontként állította be a cég által gyártott Leopard 2 harckocsik Ukrajnának történő szállítását, de a valóságban ezek a várakozások nem igazolódtak be. A harctéren a páncélozott járművek semmilyen módon nem bizonyítottak.”

 

fogalmaz a Magyar Hírlap, hozzátéve, hogy a németeknek fokozottabb hadiipari versennyel is szembesülniük kell, ami nemcsak Amerikát, hanem Dél-Koreát is magába foglalja.

 

Tegyük hozzá, hogy az ukrán ellentámadás június 8-i hivatalos indulása óta a világsajtót bejárták a lángoló Leopard 2-esekről szóló képek és videók, amelyek marketingszempontból katasztrofálisak voltak a németek számára. Példaként: a britek szépen csendben arra kérték az ukránokat, hogy a tőlük kapott Challenger 2-es harckocsikat tartsák vissza a fronttól, és csak a védvonalak áttörése után vessék be. Ezt pontosan azért tették, hogy ne a lángoló brit harckocsik fotóitól legyen hangos a világsajtó. Így a balhét a németek vitték el.

 hirdetes_810x300  

 

Az sem mellékes, hogy a nyugati politika és sajtó ódákat zengett az ukránoknak nyújtott, harckocsikat is tartalmazó támogatásokról, és olyan elvárásokkal kapcsolták őket össze, amelyeket az ukránok az ellentámadás során nem tudtak beváltani. A kudarcot pedig egyesek rányomnák a német harckocsikra, holott a szakértők már az elején leszögezték, érdemi légitámogatás és jól kiképzett, összfegyvernemi alkalmazás nélkül a harckocsik önmagukban semmilyen áttörést nem jelentenek.

 

Mindeközben a britek visszatartották a tankjaikat a harctól, az amerikaiak pedig csak most ősszel készülnek néhány darab amerikai Abrams A1-es tankot átadni az ukránoknak…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!