Nyitókép forrása: facebook/Szijjártó Péter

 

Szükséges a koronavírus-járvány miatt a határokon bevezetett korlátozó intézkedések feloldása – közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán, miután egyeztetett Zdravko Počivaląek szlovén gazdasági miniszterrel.

 

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a két tárcavezető kölcsönös elismerését fejezte ki egymásnak a világjárvány kezeléséért.

 

„Mind Szlovénia, mind Magyarország időben hozta meg a szükséges intézkedéseket, így sikerült megfékezni a járvány terjedését és most már a gazdaságok újraindításáról esett a legtöbb szó”

 

 hirdetes_810x300  

– írta Szijjártó Péter.

 

Hozzátette: a gazdaságok újraindítása azonban nem lehetséges a nemzetközi együttműködés újraindítása nélkül. Ezért az egészségvédelem prioritását nem veszélyeztetve, szükség van a határokon bevezetett korlátozó intézkedések feloldására – hangsúlyozta a miniszter.

 

Ismertetése szerint Szlovénia és Magyarország között az éves kereskedelmi forgalom meghaladja a 2,5 milliárd eurót, „emellett a határmenti közösségeink között sokoldalú és aktív kapcsolat jött létre, valamint nemzeti kisebbségeink élnek a határ mindkét oldalán”.

 

Mint jelezte, mindezeket figyelembe véve megkezdték a munkát a határátlépést korlátozó intézkedések fokozatos kivezetéséről, amelynek céldátumaként június elsejét jelölték ki.

 

Az imént beszéltem Zdravko Počivalšek szlovén gazdasági miniszterrel, akivel kölcsönös elismerésünket fejeztük ki…

Gepostet von Szijjártó Péter am Montag, 18. Mai 2020

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.