Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Szlovákia 2,44 millió adag vakcinára szerződött le az Európai Unión keresztül a Pfizerrel. A német gyógyszergyár nemrég jelentette be, hogy készülő koronavírus elleni oltóanyaguk 90 százalékos hatékonyságú, és sikerrel befejezték az engedélyeztetési eljárás harmadik fázisát.

 

A szlovák megrendelésről Marek Krajčí egészségügyi miniszter számolt be a sajtónak. Hangsúlyozta, hogy a vakcina az embereknek ingyenes lesz, ugyanakkor nem lesz kötelező.

 

„Amint a vakcina az EU rendelkezésére áll, Szlovákia több más országgal együtt akkora mennyiséghez fér hozzá, amelyet a disztribúciós megállapodás lehetővé tesz. Szeretném biztosítani Szlovákia lakosságát, hogy az állam ílyen módon 17 millió adagnyi mennyiséget szerződött le hat különböző gyártónál“

 

 hirdetes_810x300  

mondta miniszter, hozzátéve, hogy a vakcina elosztását a járványügyi terv is tartalmazza. Más országok is több vakcinát vásárolnak fel, mint amire szükségük van, a fel nem használt mennyiséget majd tovább értékesítik.

 

Jelenleg még mindig 150 koronavírus elleni vakcina fejlesztése zajlik, ennek harmada jár most a klinikai tesztek fázisában.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!