Nyitókép forrása: SITA/Jane Tyska/Bay Area News Group via AP

 

Háztartások százezrei maradtak áram nélkül az Egyesült Államokban a Csendes-óceán felől érkező, rendkívül heves ciklon miatt, amely végigsöpört az ország nyugati partjának nagy részén, nyomában heves esőzésekkel, viharos szelekkel, áradásokkal és földcsuszamlásokkal.

 

A USA Today című amerikai napilap beszámolója szerint a seattle-i nagyvárosi területen legalább két ember életét vesztette, miután a vihar miatt járműre dőlt egy fa.

 

Több mint 160 ezer háztartás és üzlet maradt áram nélkül vasárnap Kaliforniában, több mint 170 ezer az északnyugati Washington államban, illetve több mint 28 ezer Oregonban a szélsőséges időjárás miatt.

 

A San Francisco-i öböl térségét sújtó áradások utcákat árasztottak el Berkeleyben, és elöntötték az Öböl felett átívelő óriási híd fizetőkapuját Oaklandben. A San Franciscótól északra található Tamalpais-hegyen több mint 15 centiméternyi csapadék hullott vasárnap reggelre a meteorológiai szolgálat jelentése szerint.

 

San Rafaelben számos utat borít víz, amelynek magassága több mint 60 centiméter, városi tisztviselők szerint több mint 330 hívás érkezett a rendőrséghez és a tűzoltókhoz, ami négyszerese az átlagosnak.

 

Az amerikai meteorológiai szolgálat (NWS) „történelmi esőzés” lehetőségére figyelmeztetett a kaliforniai főváros, Sacramento belvárosában.

 

A kaliforniai fővárostól északra található Butte megyében az autópálya-rendőrség lezárta a 70-es állami utat a Sierra Nevada hegység térségében kialakuló sárcsuszamlások miatt. Bár a korábban itt pusztító erdőtüzet sikerült immár teljesen megfékezni, a tűz miatt elpusztult a növényzet, a talaj pedig nem tudja elnyelni a vizet, így a terület védtelen a földcsuszamlásokkal és áradásokkal szemben.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!