Nyitókép:  TVNOVINY.sk/Martin Lachkovič

 

Kedden, 62 éves korában elhunyt Vladimír Krčméry epidemiológus, orvos, egyetemi professzor. A trópusi gyógyítás, onkológia, ragályos betegségek szakértője, egyetemi tanár, több egészségügyi és szociális intézmény alapítója volt. A hírről az egészségügyi minisztérium számolt be.

 

Krčméry nevét az ország nagy része a 2020-as koronavírus-járvány okán ismerte meg, miután tagja volt a kormány szakértői csapatának. 2020. december 26-án ő volt az első az országban, aki megkapta a koronavírus elleni oltást.

 

Emléke előtt több politikus is tisztelgett a közösségi hálón, többek között Eduard Heger kormányfő és Igor Matovič pénzügyminiszter.

 

 hirdetes_810x300  

Eduard Heger szerint Krčméry olyan ember volt, aki ott segített, ahova mások még gondolatban sem mertek elmenni, „olyanoknak, akikről a világ elfeledkezett”. A pandémia idején a egészségügyi dolgozók frontvonalában állt készen arra, hogy legyőzze.

 

 

Igor Matovič szerint Krčméry olyan ember volt, aki folyamatosan segített az embereken – az utóbbi hónapokban Jókúton (Kúty) az ukrán menekülteknek.

 

Halálának hírére Zuzana Čaputová államfő is reagált, aki a hit emberének nevezte az elhunytat, aki „hozzáállásával sokakat inspirált a szegény országokban való orvosi szolgálatra és a leggyengébbek megsegítésére”.

 

Az államfő szerint Krčméry mindig tele volt optimizmussal és reménnyel. Kiemelte munkáját a koronavírus-járvány elleni harcban is.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.