Nyitókép: Facebook/Novák Katalin

 

Novák Katalin szerdán részt vett a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) hajléktalanokat segítő adventi programjában. A köztársasági elnök a segélyszervezet budapesti központjában segített a csomagok összeállításában, amelyeket a szeretetszolgálat munkatársaival együtt vitt el a Tiszta Forrás Alapítvány Református Hajléktalanmisszióhoz.

 

A köztársasági elnök segítségével elkészített csomagokba készételek, konzervek, sós harapnivalók, csokoládé és szaloncukor, immunerősítő készítmények és pipere eszközök kerültek. Novák Katalin a segélyszervezet zöld kabátjában érkezett a helyszínre, a csomagolás közben a szeretetszolgálat adventi programjairól kérdezte a szervezet munkatársait. A köztársasági elnök az ajándékok összekészítése után a szeretetszolgálat mikrobuszával indult tovább a hajléktalanszállóra.

 

Az MRSZ tájékoztatása szerint a téli hónapokban Kárpát-medence-szerte több mint tízezer nehéz körülmények között élő embert szeretnének támogatni különféle programjaikkal.

 hirdetes_810x300  

 

Kívánságlistájukkal valóra váltják 1358 gyermek karácsonyi álmát, legalább 4000 Nyilas Misi Pakk cipősdobozt juttatnak el decemberben nevelőszülőknél élő és határon túli gyermekekhez, a Szeretetdoboz akcióval pedig várhatóan 6000 családnak és idős embernek biztosítanak tartós élelmiszereket.

 

A téli krízisidőszakban 125 család számára adományoz tüzelőt a karitatív szervezet, az utcán élőket pedig melegétel-osztásokkal, élelmiszercsomagokkal, teajárattal segíti a leghidegebb napokon a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szeretetszolgálat munkáját a 1358-as adományvonal hívásával, hívásonként 500 forinttal, a jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 számú bankszámlájára való utalással lehet támogatni.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!